Slovenski ronioc poginuo kod Cresa

Vijesti 18. lis 201417:38 > 17:40
Google Street View

Slovenski ronioc umro je prijepodne kod Cresa, a njemačkom državljaninu, koji je ronio u akvatoriju kod Rijeke, je pozlilo te je prevezen u bolnicu, izvijestila je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Nakon što je slovenskom roniocu E.Š (38) pozlilo poslije ronjenja na boce nedaleko mjesta Beli na Cresu, voditelj ronilačkog plovila je oko podneva uputio poziv za pomoć.

U vrijeme dojave stradali ronilac već je transportiran plovilom ronilačkog kluba u beličku lučicu, kamo je upućeno vozilo Hitne pomoći te plovilo Pomorske policije.

MRCC Rijeka je u 13,45 sati dobila informaciju da je slovenski ronilac preminuo, unatoč višekratnih pokušaja reanimiranja.

Nedugo nakon ove nesreće, u 13,40 sati Središnjica je zaprimila poziv u pomoć jer je pozlilo njemačkom roniocu T.T. (43), koji je na boce ronio izvan riječkoga lukobrana, na lokaciji potopljene brodske olupine.

Brodom lokalnog ronilakčkog kluba prevezen je do lukobrana, gdje ga je preuzela Hitna pomoć i zbog sumnje u pretrpljenu barotraumu transportirala ga u bolnicu.