Stanice za tehnički pregled vozila rade uz mjere predostrožnosti

Vijesti 20. ožu 202012:33 > 12:36
Ilustracija

Rad stanica za tehnički pregled vozila nije obustavljen, a djelatnosti se obavljaju uz poduzimanje mjera predostrožnosti koje su zbog pojave koronavirusa usklađene s preporukama nadležnih institucija, priopćio je u petak Centar za vozila Hrvatske.

U Centru napominju da trenutno ne postoji nikakav naputak MUP-a o eventualnom obustavljanju tehničkih pregleda i registracije vozila.

No, pregled vozila obavlja se uz mjere predostrožnosti pa u objekt stanice za tehnički pregled istovremeno može ući samo onoliko stranaka koliko ima slobodnih referenata.

Stranke se u prostorima stanice mogu zadržati samo kako bi dali, odnosno preuzeli dokumentaciju, a za sve ostalo trebaju pričekati u vozilima ili vani dok ne budu pozvane.

Prije tehničkog pregleda vozači trebaju spustiti sve prozore kako bi se unutrašnjost vozila prozračila, napominje Centar za vozila Hrvatske.

VEZANE VIJESTI

Preporuka vlasnicima koji spadaju u rizičnu skupinu

Vlasnicima vozila koji spadaju u rizičnu skupinu Centar je preporučio da posao tehničkog pregleda i produženja važenja prometne dozvole povjere nekome tko nije u toj skupini.

Podsjeća da na tehnički pregled i produženje važenja prometne dozvole može doći bilo koja osoba uz predočenje osobne iskaznice vlasnika vozila.

Voditelji stanica upućeni su da za sve djelatnike pribave dovoljnu količinu jednokratnih lateks rukavica, tekućine i pribora za dezinficiranje ili pranje ruku, a posebna pažnja pridaje se redovitom čišćenje poslovnih prostora.

Tehnički pregledi traktora na terenu odvijaju se bez ikakve odgode, međutim, kao i kod tehničkog pregleda u stanicama uz određene predostrožnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.