Pogledajte kako je potres oštetio zgradu Medicinskog fakulteta

Vijesti 24. ožu 202017:42 > 17:51
Goran Stanzl/PIXSELL

U nedjeljnom potresu stradao je i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu čije su sve zgrade na Šalati, osim Hrvatskog instituta za istraživanje mozga i zgrade Šalata 2, pretrpjele oštećenja te se, prema procjeni statičara, ne mogu koristiti, odgovorili su jučer s Fakulteta na upit Hine.

U te se zgrade ne može ulaziti niti se može održavati nastava. Svi su krovovi urušeni i trenutno se radi na sanaciji krovova koji se pokrivaju ceradama, a nastambe za životinje na Zavodima za fiziologiju i biologiju moraju se izmjestiti.

Teško je oštećen Zavod za anatomiju gdje su istočni i glavni ulaz zapečaćeni zbog opasnosti urušavanja, kao i zgrada Starog dekanata, gdje su Zavodi za biologiju, fiziologiju, histologiju i kemiju i biokemiju te Uprava fakulteta. Na zgradi Staroga dekanata krov je potpuno srušen, stubište je urušeno te je u nju zabranjen ulazak.

Na stranici Medicinskog fakulteta u Zagrebu objavili su snimke nadzornih kamera:

U zgradi Novoga dekanata neupotrebljive su sve dvorane, kao i Središnja medicinska knjižnica, a izrazito velika oštećenja pretrpjeli su i Zavod za patologiju te Zgrada Šalata 4 u kojoj su studij sestrinstva i Klinika za dermatovenerologiju. Upotrebljiv je podrum u kojemu se nalazi Zavod za sudsku medicinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.