1079 zaraženih. Markotić: "Držimo se zahvaljujući stručnjacima i građanima"

Vijesti 03. tra 202007:02 > 19:56
REUTERS/Axel Schmidt

U Hrvatskoj u posljednja 24 sata imamo 68 novih potvrđenih oboljelih od COVID-19 što daje brojku od 1079. Još jedna osoba je preminula u KB Dubrava. Pacijentica je bila 1935. godište i bila je i prije bolesna. Ukupno je osam preminulih. Na respiratoru je 39 bolesnika, 4 više od jučer i oporavljenih 92 što je isto četiri više nego jučer.

19:54

Ministar uprave Ivan Malenica u razgovoru za RTL Danas otkrio je kako je do petka poslijepodne izdano 306.000 novih e-Propusnica, dok je oko 7.000 zahtjeva odbijeno.

“Ovo je velika brojka koja je i nas iznenadila. Apeliram na građane da traže propusnice samo za najnužnije aktivnosti i da ih poslodavci izdaju samo za zaposlenike koji su im neophodni”, rekao je Malenica.

Više čitajte OVDJE

19:53

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, Alemka Markotić nada se da bi za tri tjedna epidemija mogla dostići vrhunac te da bi tada broj oboljelih mogao početi padati.

“Držimo se zahvaljujući stručnjacima, a u prvom redu građanima koji se većinom odgovorno ponašaju…”, rekla je Markotić. 

Više pročitajte OVDJE

18:55
17:36

Angažman vatrogasaca na suzbijanju koronavirusa, uz redovne aktivnosti gašenja požara i tehničkih intervencija, nije doveo do pada njihove operativne sposobnosti, ocijenila je u petak Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

HVZ ističe kako su trojica vatrogasaca pozitivna na koronavirus, ali da se sva trojica oporavljaju.

Više čitajte OVDJE

17:19

Gostujući u Newsroomu Branko Bačić, šef Kluba zastupnika HDZ-a, rekao je kako je Vlada od prvog dana aktivna u praćenju krize uzrokovane koronavirusom.

“Prvi prioriteti bili su nam nastojanja da se spriječi epidemija. Prva zadaća nam je bila zaštiti zdravlje i spriječiti širenje pandemije”, rekao je Bačić, dodavši da su gospodarske mjere pokazatelj kako Vlada brine o poslodavcima i radnim mjestima.

Više čitajte OVDJE.

14:17

Ministar Davor Božinović kaže da je putem e-propusnice odbijeno više od 4000 zahtjeva i podsjeća da sve ostaje u sustavu tko je kome dao propusnicu i za koju svrhu. Zamolio je da je propusnicu traže oni kojima je zbilja potrebna i ponovio da je i dalje važno držati socijalnu distancu i maksimalno ograničiti kretanje.

“Izdali smo 192.262 e-propusnice, imamo ritam od 100 tisuća dnevno. Nastavimo li tim ritmom, počet će s epidemiološke strane gubiti smisao. Pozivam sve da dobro razmisle u interesu zdravlja svoje obitelji i nacije i budu vrlo restriktivni kad stavljaju ljude na popis”, rekao je. Više čitajte OVDJE

14:11

Zabilježeno je 29 kršenja odredbi o samoizolaciji u posljednja 24 sata.

14:11

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da su do danas zabilježili 45 kršenja mjera Stožera u ugostiteljskim objektima. Više čitajte OVDJE

14:09

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je na konferenciji za medije da je u protekla 24 sata 68 novih potvrđenih zaraženih novim koronavirusom što daje brojku od 1079.

Još jedna osoba je preminula u KB Dubrava. Pacijentica je bila 1935. godište i bila je i prije bolesna.

Na respiratoru je 39 bolesnika, 4 više od jučer i oporavljenih 92 što je isto četiri više nego jučer.

13:36

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu Mario Zovak zaražen je koronavirusom. Za N1 je komentirao kad je saznao za rezultate nalaza te što će dalje činiti.

Kazao je da će svi pacijenti koje je operirao, kao i kolege koji su bili u njegovoj blizini, biti testirani.

Više pročitajte OVDJE.

12:24

Ravnatelj druge najveće bolnice u Hrvatskoj, KBC Sestre Milosrdnice, prof. Mario Zovak pozitivan je na koronavirus. Tu informaciju potvrdio je za Jutarnji list i dodao kako nema nikakvih simptoma, te da se od sinoć nalazi u izolaciji.

Više čitajte OVDJE

11:43

Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 13 osoba pozitivno na koronavirus i to iz Splita 3, Solina 4, Muća 2, Kaštela 2, Sinja 1 i Otoka 1. Uglavnom se radi o kućnim kontaktima prije oboljelih osoba. Među oboljelim osobama 2 su zdravstvena djelatnika srednje stručne spreme i to jedan iz KBC-a Split i jedan iz NZJZ. Svi novozaraženi su dobrog općeg zdravstvenog stanja.

Na dan 3.4.2020. ukupno je 159 osoba zaraženo koronavirusom na području Splitsko-dalmatinske županije.

Od ukupnog broja zaraženih 40 je zdravstvenih djelatnika. 39 osoba je hospitalizirano a na respiratoru se nalazi 7 osoba (2 iz Dubrovačko-neretvanske županije, 2 iz Šibensko-kninske župnije i 1 iz Splitsko-dalmatinske županije).

Više čitajte OVDJE.

11:28

S obzirom na to da je uočeno da na pojedinim mjestima na našem području postoji znatno povećani rizik od prijenosa koronavirusa, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti, PU šibensko-kninska danas je izdala odluku kojom se u dane vikenda zatvara šetnica kroz kanal sv. Ante.

Više pročitajte OVDJE.

11:13

Na području Šibensko-kninske županije jedan je novooboljeli od bolesti COVID-19, time se broj zaraženih popeo na 31, od čega je 20 oboljelih na otoku Murteru, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Novozaražena osoba je bliski obiteljski kontakt s otprije zaraženom osobom, naveli su iz Stožera.

Više pročitajte OVDJE.

11:09

Premijer Andrej Plenković, koji je u petak Hrvatskom saboru predstavio Vladin travanjski paket pomoći gospodarstvu, istaknuo je kako se država i društvo nalaze u razdoblju koje zahtijeva zajedništvo, odgovornost, samodisciplinu i strpljivost svih, od najmlađih do najstarijih.

Više pročitajte OVDJE.

11:05

Rotary klub Zagreb Medveščak pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za zaštitnu opremu, dezinficijense i aparate potrebne Kliničkoj bolnici Merkur.

Više pročitajte OVDJE.

10:51

U Vukovarsko-srijemskoj županiji tri su novooboljele osobe od koronavirusa, sve tri su iz Nuštra i članovi obitelji ranije hospitaliziranog pacijenta, a ukupno je u županiji 17 oboljelih, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Više čitajte OVDJE.

10:33

Hrvatska je u četvrtak zabilježila upola manji rast broja novozaraženih koronavirusom. U petak ujutro iz istarskog stožera stigle su dobre vijesti jer ta županija u posljednja 24 sata nije zabilježila nove slučajeve zaraze, a tri su pacijenta i izliječena.

Ministar zdravstva Vili Beroš obišao je bolnicu u Zadru. Mladima je poručio da budu odgovorni, jer i oni mogu oboljeti od težih oblika bolesti.

Više pročitajte OVDJE.

10:17

Od jučer je u Zadarskoj županiji troje novooboljelih od Covida-19, ukupno 50 pacijenata, izvijestio je županijski stožer.

Pozitivni su tri liječnika i tri medicinske sestre u zadarskoj bolnici, kazali su.

Stožer Civilne zaštite poslao je kontejner i šator da se montiraju ispred bolnice Zadar.

Jedna novozaražena osoba vezana je uz biogradsku bolnicu, dvoje ostalih nisu vezani. U bolnici je 19 pacijenata. Troje ih je u lošem stanju, dvoje ih je noćas završilo na Jedinici intenzivnog liječenja, jedna pacijentica je tamo od ranije, rekli su iz stožera, dodavši da u pogon stavljaju i biogradsku bolnicu.

Zahvalili su se svima koji su donirali opremu zadarskoj bolnici.

“Nemojmo stigmatizirati nikoga tko je obolio”, poručili su iz zadarskog stožera.

10:09

Ministar zdravstva Vili Beroš u posjetu je Zadru i sudjelovat će na redovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Zadarske županije koja započinje uskoro ispred Doma Zadarske županije.

9:52

Znanstvenik Dragan Primorac u Novom danu odgovarao je na pitanja naših gledatelja i čitatelja u našoj rubrici Pitajte stručnjake na N1.

Više pročitajte OVDJE.

9:24

Stožer civilne zaštite Istarske županije priopćio je u petak da je ispitano 28 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Nema novooboljelih, a tri su pacijenta izliječena. U Istarskoj županiji broje ukupno sedam izliječenih.

Više pročitajte OVDJE.

9:18

Tražite propusnice samo ako je to nužno, apelirao je na građane ministar Ivan Malenica.

Više čitajte OVDJE.

8:35

Vlada RH osigurala je i repatrijacijsku liniju katamaranom za povratak hrvatskih državljana iz talijanske luke Ancona, a polazak je planiran za nedjelju, 5. travnja.

U koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, hrvatska je Vlada osigurala repatrijacijsku liniju katamaranom „Jelena“ iz flote nacionalnog linijskog prijevoznika Jadrolinije na relaciji Zadar-Ancona-Zadar, kako bi se hrvatski državljani koji se privremeno nalaze u Italiji vratili u Hrvatsku, objavljeno je u petak na službenoj Vladinoj stranici koronavirus.hr

Više čitajte OVDJE.

7:12

“Mi imamo 5 ljudi između 35-45 godina na respiratoru, teško su bolesni. Ne smijemo se igrati. U ratu smo svi sjedili zatvoreni mjesecima, što ne možemo sada u komforu svog doma, sa svim onim što imamo, izdržati jedno vrijeme”, rekla je ravnateljica Infektivne klinike Alemka Markotić na HTV-u.

Više pročitajte OVDJE.

7:01

Ima li razloga za optimizam i ublažavanje mjera? Kada bi pandemija mogla početi jenjavati? Kako sankcionirati neodgovorno ponašanje poput okupljanja mladih u formalno zatvorenim kafićima na jugu Hrvatske?

Hoće li izolacija i ograničeni uvjeti života donijeti porast obiteljskog nasilja? Jesmo li dovoljno svjesni opasnosti bolesti COVID-19? Hoće li se virus vratiti na jesen?

Odgovore na ova pitanja u emisiji Otvoreno HRT-a dali su Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, i Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Markotić je komentirala pad broja zaraženih danas u odnosu na jučer. “To će se javljati određeno vrijeme i bitno je da se taj pad nastaviti”, kazala je.

Više čitajte OVDJE.

  • U Hrvatskoj novim koronavirusom zaraženo 1079 ljudi
  • Osam osoba je preminulo
  • Navala na e-propusnice
  • Zabilježeni novi slučajevi kršenja samoizolacije

VEZANE VIJESTI