Bošnjaković: Susret s Mačekom bio je sasvim slučajan

Vijesti 28. svi 202011:41 > 11:46
N1

Novinar Domagoj Margetić na svom YouTube kanalu postavio je jučer video ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića kojeg je snimio u podrumu jednog zagrebačkog restorana s Ratkom Mačekom, koji je Uskokov optuženik u Aferi Fimi Media.

Kako je došlo do tog susreta, danas je objasnio ministar.

Slučajno smo se sreli, pozdravili smo se, izmijenili nekoliko kurtoaznih rečenica. To je bilo slučajno, rekao je Bošnjaković.

Na pitanje treba li izbjegavati takve situacije, ministar je novinarima kazao kako smatra “da to nije dobra situacija da ministar pravosuđa komunicira s nekim opterećenim nekim postukom, i ja to smatram problematičnim, ali ovo nije to, ovo je bilo slučajno, a ne s namjerom da imam sastanak s njim, kako se pokušalo prikazati”, rekao je ministar.

S Mačekom je, kaže, izmijenio par kurtoaznih rečenica: Susret je bio iznenadan i slučajan, čovjek mi je prišao, ja to nisam mogao izbjeći. Jedino da kažem – ne prilazi, bježi, govori Bošnjaković.

I Maček kaže da se s ministrom sastao slučajno. “Bio sam na ručku sa sinom, kada sam ugledao ministra. Budući da se poznajemo pozdravio sam ga. Obična je glupost da se radilo o dogovorenom, tajnom sastanku”, rekao je za Telegram.

Prema prvoj presudi za Fimi Mediju koju je srušio Vrhovni sud, Ratko Maček osuđen je na jednu godinu uvjetno uz rok kušnje od 4 godine.

Jučer je, inače, održano i suđenje u slučaju Fimi medije. Bivša šefica računovodstva HDZ-a Branka Pavošević promijenila je iskaz. Kazala je da je sve radila po nalozima glavnih tajnika HDZ-a te da nije znala da se radilo o bilo kakvom kaznenom djelu. Njihove zahtjeve nije preispitivala jer se, kaže, bojala da će ostati bez posla.

Više čitajte OVDJE.