Šćulac: Nije mi poznato da je oko vjetroelektrana itko reketario

Vijesti 04. lip 202017:19 > 17:23
N1

Nenad Šćulac, bivši pomoćnik ministra energetike u vrijeme kada je ministarstvo vodio MOST-ov Slaven Dobrović, bio je gost Newsrooma na temu afere s vjetroelektranama.

Kaže kako je projekt počeo 2007., a kada je njima došao na stol, bio je znatno izmijenjen. Poručuje kako nije sporna gradnja, te je 2012. dobio sve dozvole i iz područja zaštite okoliša orešao u područje energetike.

„Komunikacija je bila pristojna i korektna, gospodinu Ivanu Šimiću ukazano je na to koji su problemi zašto treba nastaviti s monitoringom ekološke mreže“, rekao je.

nenad šćulac

Ščulac smatra da se investitoru žurilo s obzirom na promjenu pravilnika o tarifnom modelu.

Na pitanje što kaže na optužbe da su investitore ucjenjivale Hrvatske šume i MOST, rekao je da Ministarstvo zaštite okoliša ni u jednom trenu nje postavljalo uvjete prema investitoru.

„Nama je bio bitan monitoring zbog zaštite prirode jer postoje zajednice ptica, vukova i šišmiša. Meni nije poznato da je itko reketario i to bi mi bilo čudno“, rekao je.

VEZANE VIJESTI

O aferi nema saznanja i nije htio komentirati je li ga iznenadila.

„Treba svakako izbjeći ovakve situacije, procedure su jasne, treba provoditi sve postupke pa će sve biti jasnije, treba biti transparentno i jasno“, zaključio je. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.