Imamo njviše novih slučajeva dosad, troznamenkasta brojka u nekoliko županija

Vijesti 23. lis 202007:03 > 20:17
Marko Lukunic/PIXSELL (ilustracija)

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1867 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8394. Među njima je 716 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 49 pacijenata. Preminulo je 7 osoba.

20:16

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić u Dnevniku N1 govorio je o tome koje su posljedice nepridržavanja epidemioloških mjera propisanih zbog ovog virusa.

Podaci su iz dana u dan sve gori, zdravstveni sustav je pod velikim opterećenjem, sve više županija bilježi rekordne brojke.

“Nismo ni blizu vrha vala, mjere koje dans donosimo pomoći će nam da spriječimo oštećenja zdravlja, ali i školovanja i gospodarstva”, rekao je Ivan Đikić.

Više pročitajte OVDJE

19:34

Zagreb već nekoliko dana bilježi apsolutno najveće brojeve zaraženih u cijeloj zemlji pa mnoge županije i gradovi traže strože mjere.

O tome je govorio i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar”, Zvonimir Šostar.

“U Hrvatskoj nismo najgori, imamo 418 zaraženih na 100.000 stanovnika, crne rekorde nažalost drže Krapinsko-zagorska i međimurska županija. Prosjek Hrvatske je veći od 260, dosta županija je na 300 zaraženih na 100.000, ali brojke su zabrinjavajuće. U odnosu na ostale europske metropole nismo najgori, ali imamo još uvijek zabrinjavajuće brojke. Bojim se da će idućih dana još rasti. I više sam nego zabrinut, ali napravit ćemo sve da u sljedećih 10-15 dana suzbijemo epidemiju i smanjimo brojke”, kazao je Šostar.

Više pročitajte OVDJE

18:57

Šef stožera Istarske županije Dino Kozlevac bio je gost večerašnjeg Dnevnika N1 Televizije. S našim reporterom Zoranom Peharom razgovarao je o tajni uspjeha Istre, iako i ta regija bilježi porast novozaraženih. Međutim, one nisu ni približno velike kao u drugim dijelovima Hrvatske.

U čemu je tajna njihova uspjeha? Pa, šef Istarskog stožera Dino Kozlevac kaže kako je sustav civilne zaštite u Istri jako uvježban i “postavljen onako kakve su potrebe građana Istre”. Također dodaje sljedeće: “Isključivo je sastavljen od struke, u ovom dijelu koji se odnosi na zdravstvo imamo sjajnu ekipu. To je kompletan sustav koji funkcionira kao švicarski sat”, objašnjava.

“Krizom se upravlja isključivo na temelju stručnih procjena onako kako treba, uz bezrezervnu podršku građana i općina”, dodaje.

Više pročitajte OVDJE

18:31

Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić potvrdila je u petak poslijepodne novinarima da su tri pacijenta s Odjela pulmologije zaražena koronavirusom, zbog čega je 20 zdravstvenih djelatnika od danas u samoizolaciji.

Ravnateljica pulske bolnice je rekla kako je u četvrtak oko 22 sata stigao pozitivan nalaz jednog pacijenta, koji je testiran zbog administrativnih razloga te otpusta iz bolnice i smještaja u Dom za starije i nemoćne, te kako se na početku mislilo da je riječ o lažno pozitivnom nalazu s obzirom na to da se radilo pacijentu koji je duže boravio u bolnici.

“Međutim, ponovljeni nalaz je bio također pozitivan pa se utvrdilo da se radi o pacijentu koji nema pozitivne simptome na covid-19, a imao je pozitivan nalaz. Analitikom slučaja ustanovili smo da od 14 oboljelih na Odjelu pulmologije pulske Opće bolnice tri su pozitivna na covid-19, a bili su u istoj bolesničkoj sobi, što ukazuje da su se pacijenti međusobno zarazili i da nisu imali klasične simptome koronavirusa”, rekla je ravnateljica Hrstić.

17:53

S današnjih 116 novozaraženih te udvostručenim brojem ukupnih slučajeva u posljednjih sedam dana, načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin situaciju s koronavirusom ocijenio je „zabrinjavajućom, alarmantnom, čak i opasnom“.

Na konferenciji za novinare u petak u varaždinskoj Općoj bolnici Vugrin je rekao da se još 6. listopada Varaždinska županija svrstavala među regije koje se najbolje bore protiv virusa.

„A samo dva i pol tjedna kasnije razni priznati instituti nas deklariraju kao regiju povišenog rizika i za povratnike u Njemačku određuju dvotjednu karantenu“, izjavio je Vugrin.

Dodao je da se u posljednjih sedam dana broj osoba na bolničkom liječenju usedmerostručio. Varaždinska županija od početka pandemije imala je 811 slučajeva zaraze.

17:19

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) upozorio je u petak da porast zaraza koronavirusom u regiji “predstavlja veliku prijetnju javnom zdravlju” i pozvao vlasti da pojačaju mjere.

ECDC je objavio da je u oko 20 europskih zemalja visok rizik od širenja zaraze koronavirusom.

Cipar, Estonija, Finska, Grčka, Lihtenštajn i Norveška su izuzeci i imaju “stabilnu epidemiološku situaciju”, naveo je ECDC.

Vlade i zdravstvene vlasti trebaju osigurati fizički razmak između pojedinaca, pravilnu higijenu ruku, omogućiti ljudima rad od kuće i ograničiti broj ljudi na okupljanjima u zatvorenom i na otvorenom prostoru, dodao je ECDC.

16:34

Europa se guši u pandemiji covida-19 te sve više zemalja uvodi policijski sat, u Španjolskoj je premašen broj od tri milijuna zaraženih, a srednja i istočna Europa ruše rekorde po broju novozaraženih, prenose u petak agencije.

U tjednu do 16. listopada Engleska je svakodnevno imala gotovo 35.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tjedan ranije taj oko 27.900. Od 17 sati po srednjoeuropskom vremenu, više od tri milijuna stanovnika Walesa će do 9. studenoga morati “ostati kod kuće”. Wales će tako biti prva britanska pokrajina koja je posegnula za mjerom karantene.

Zatvorit će se svi dućani koji nisu od životne važnosti, no đaci osnovnih škola i neki razredi gimnazija moći će se vratiti u školu početkom studenoga, nakon školskih praznika. Vlada premijera Borisa Johnsona pokušava izbjeći opću karantenu u Engleskoj, no od sada oko polovice stanovništva, 29 milijuna, živi pod raznim lokalnim ograničenjima.

15:18

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 47 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 što je do sada najveći broj zaraženih osoba u 24-satnom razdoblju u Brodsko-posavskoj županiji od početka epidemije.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 863, dok je broj aktivnih slučajeva 149.

Hospitalizirana je ukupno 21 osoba (3 osobe više nego prethodni dan), a broj hospitaliziranih osoba zadnjih se tjedan dana kontinuirano povećava. U slavonskobrodskoj bolnici hospitalizirano je 18 osoba, a u novogradiškoj bolnici 3 osobe. Jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. Zbog značajnog povećanja broja novozaraženih osoba, kontinuirano se povećava i broj osoba pod mjerom samoizolacije te se trenutno na području Brodsko-posavske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 678 osoba (18 osoba više nego prethodni dan).

13:46

Načelnik krapinskog stožera Anđelko Ferek Jambrek izvijestio je da u Krapinsko-zagorskoj županiji imaju 58 novooboljelih osoba. Isto tako, naglasio je da se odužilo vrijeme dolaska rezultata testiranja i da se trenutno čekaju rezultati za još 778 uzoraka koji su uzeti u proteklih par dana. Broj trenutno pozitivnih osoba na području KZŽ je 555. Isto tako, u ime Županijskog stožera, izrazio je sućut obitelji dviju preminulih osoba na području KZŽ.

13:02

Na 242. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj, značajno povećanje broja zaraženih osoba prisutno je i u Međimurskoj županiji, no bilježe i najveći broj testiranja. U protekla 24 sata nije bila završena obrada za 321 uzorak od kojih su 94 pozitivna slučaja i 4 pozitivne osobe s područja županije koje su testirane u drugim krajevima Republike Hrvatske, tako da je u Međimurskoj županiji danas evidentirano 98 pozitivnih slučajeva.

Oko 60% aktivnih slučajeva su kontakti s ranije potvrđenim slučajem (bliski kontakti iz obitelji te kontakti unutar radnih okolina). U samoizolaciji se trenutno nalazi 1424 osoba s time da je epidemiološka obrada još u tijeku. Do sada je ukupno uzeto 11 149 uzorka. Sretna okolnost je da je velika većina osoba s pozitivnim nalazima bez ili s lakšim simptomima, zbog čega u ovom trenutku zdravstveni sustav nije opterećen, naglasila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo dr. Marina Payerl Pal.

12:59

U Varaždinskoj županiji evidentirano je 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 389 uzoraka. Što se tiče izvora zaraze, u 61 slučaju se radi o bliskim kontaktima unutar obitelji ili radnog okruženja, a u 55 slučajeva je izvor zaraze nepoznat. Pet novih osoba je hospitalizirano.

12:28

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 733 obrađenih testova danas je 211 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 93, Imotskog 6, Kaštela 12, Makarske 3, Omiša 4, Sinja 20, Solina 8, Starog Grada 1, Supetra 1, Trilja 12, Trogira 1, Visa 1, Vrgorca 5, Vrlike 3, Dicma 2, Dugog Rata 2, Dugopolja 1, Gradca 3, Hrvaca 4, Jelse 2, Klisa 1, Marine 5, Muća 1, Okruga 1, Otoka 1, Podablja 4, Podgore 1, Podstrane 6, Postira 1, Prolšca 3, Segeta 1, Zmijavaca 1 i Ciste Provo 1 osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 65 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 2030 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 47 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 5 osoba nalazi na respiratoru.

12:21

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 27 je novooboljelih osoba od covida-19 te su dvije osobe preminule.

16 oboljelih osoba je s područja Gospića, 4 oboljele osobe u Domu za starije i nemoćne osobe LSŽ, tri oboljele osobe s područja Otočca te po jedna oboljela osoba s područja Novalje, Senja, Karlobaga i Perušića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Jedna osoba starije životne dobi (73 godine) preminula je u OB Gospić. Preminula osoba je korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije te su uz potvrđeni koronavirus imala i niz kroničnih bolesti.

U OB Ogulin preminula je jedna osoba starije životne dobi (79 godina) s područja Otočca kojoj je posmrtno uzet bris.

12:13

Novi koronavirus ove nam je godine posve promijenio život. Premda se svijet i ranije susretao s raznim oblicima virusa, ipak se dosad nisu zatvarali kompletni gradovi ili regije. Po čemu je onda ovaj koronavirus drugačiji? Kakve to karakteristike ima da predstavlja takvu prijetnju našim organizmima i životima?

OVDJE pročitajte što kažu znanstvenici.

12:01

Novih 49 slučajeva zaraze koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Bjelovarsko-bilogorska županija, a kao novo žarište spominje se privatni dom za starije na području Garešnice s 12 zaraženih korisnika.

Županijski Stožer civilne zaštite u petak je priopćio kako je 31 novozaražena osoba s područja Bjelovara, 14 s područja Garešnice, dvije iz općine Nova Rača, a po jedna s područja Daruvara i općine Hercegovac.

Među novozaraženima je 12 korisnika privatnog doma za starije osobe na području grada Garešnice.

11:55

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na virus SARS – CoV-2 u posljednjih 48 sati, na području županije u općoj populaciji potvrđeno 42 nova slučaja bolesti covid-19. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 124 slučajeva bolesti covid-19, 18 osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju je ukupno 19 osoba.

11:34

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 38 osoba je oboljelo od covida-19; 30 korisnika i jedna djelatnica Cvjetnog doma u Šibeniku, četiri osobe s prebivalištem u Bilicama, te po jedna osoba s prebivalištem u Šibeniku, Skradinu i Drnišu. Trenutno je 114 aktivnih slučajeva oboljenja od covida-19. 10 osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. U posljednja 24 sata uzorkovano je 89 uzoraka za testiranje na virus SARS-CoV-2. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 221 osoba.

11:07

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 131 osobu, što je novi neželjeni rekord u jednom danu od početka epidemije. Testirano je ukupno 448 uzoraka (364 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 84 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ).

Najviše pozitivnih nalaza bilo u Osijeku (54), a s prigradskim naseljima (Tenja 4, Višnjevac 3, Briješće 1 i Josipovac 1) na području Grada Osijek pozitivan nalaz utvrđen je za ukupno 63 osobe.

Više pročitajte OVDJE.

10:41

Nova 104 slučaja zaraze koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Zagrebačka županija, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u petak županijski Zavod za javno zdravstvo.

U županiji je trenutno 1028 aktivnih slučaja zaraze, dosad je umrlo ukupno 26 osoba, a oporavilo ih se 16, ukupno 769. Od 104 novozaražene osobe njih 44 su kontakti ranije oboljelih, jedan slučaj povezan je s bolničkom ustanovom, jedan u domu za starije.

Jedan slučaj zaraze povezan je s privatnom proslavom, tri slučaja su s radnih mjesta, dok 39 slučajeva ima nejasnu epidemiološku anamnezu. Samoizolacija je propisana za još 156 osoba.

10:32

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 32 nova slučaja zaraze. Zaraženo je po pet muških i ženskih osoba iz Dubrovnika, od kojih njih osam ima utvrđenu epidemiološku vezu, kao i pet muških te četiri ženske osobe iz Župe dubrovačke, od kojih sedmero ima utvrđenu epidemiološku vezu. Pozitivne su i dvije muške te tri ženske osobe iz Metkovića, od kojih je za četvero utvrđena epidemiološka veza, kao i jedna muška osoba iz Stona s utvrđenom epidemiološkom vezom.

Među zaraženima su i po jedna muška osoba iz Smokvice i Vela Luke, po jedna ženska osoba iz Kule Norinske, Ploča i Mljeta te dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji.

10:29

U Karlovačkoj županiji je zabilježeno 60 novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba preminula, što je od početka pandemije deseti smrtni slučaj uzrokovan covidom-19.

10:13

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1867 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8394.

Među njima je 716 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 49 pacijenata.

Preminulo je 7 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 31717 osoba zaraženo novim koronavirusom, od kojih je 413 preminulo, ukupno se oporavilo 22910 osoba od toga 846 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 25889 osoba.

Do danas je ukupno testirano 428 961 osoba, od toga 7313 u posljednja 24 sata.

9:53

Na području Zadarske županije 21 je novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o 15 ženskih i 6 muških osoba sa područja Zadra(8), Biograda(3), Benkovca(2), Bibinja(1), Poličnika(1), Povljane(2), Sukošana(1), Sv.Filipa i Jakova(2) i Škabrnje(1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 197 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 513 osoba.

U ovome trenutku na području naše županije imamo 186 slučajeva zaraze koronavirusom, 88 muških i 98 ženskih osoba. U Općoj bolnici u Zadru hospitalizirano je 11 bolesnika oboljelih od covida-19 od kojih je jedan na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju su 4 osobe.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

9:47

Kako neslužbeno doznajemo, u Hrvatskoj je, nažalost, ponovno rekordan broj novozaraženih. U posljednja 24 sata više od 1.800 ljudi je pozitivno na koronavirus. To je više od 25 posto od više od 7000 testiranih.

9:45

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 251 uzoraka briseva na covid-19. Potvrđeno je 46 novozaraženih osoba s područja županije.

Kod 33 osobe radi se epidemiološki o uvezenim slučajevima (Rijeka (27), Zagreb (3), Slavonija (2), Sisačko-moslavačka (1)), 6 osoba dolazi iz mjera samoizolacije. Za 7 osoba je u tijeku epidemiološka obrada. Među njima su i 3 pacijenta Opće bolnice Pula, koji su prebačeni na Odjel za infektologiju, prostor je dekontaminiran. U tijeku je epidemiološka procjena djelatnika Opće bolnice Pula.

Trenutno nema promjena u pružanju zdravstvenih usluga. Tijekom dana Uprava Opće bolnice Pula će informirati javnost o konačnom stanju. Izliječena je 1 osoba.

Trenutno je 146 aktivnih slučajeva bolesti covid-19. U mjerama samoizolacije nalazi se 502 osoba.

9:28

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 65 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (14 osoba iz Vinkovaca, 8 iz Vukovara, 6 iz Novih Jankovaca, 4 iz Starih Jankovaca, 3 iz Prkovaca, 2 iz Županje, 2 iz Gradišta, 2 iz Starih Mikanovaca, 2 iz Tovarnika, 1 iz Andrijaševaca, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Bogdanovaca, 1 iz Drenovaca, 1 iz Ilače, 1 iz Komletinaca, 1 iz Otoka, 1 iz Rokovaca, 1 iz Retkovaca, 1 iz Slakovaca, 1 iz Soljana, 1 iz Vođinaca i 10 sa boravištem izvan županije). Preminulih osoba nema.

9:17

U Primorsko-goranskoj županiji danas su zabilježene 102 novozaražene osobe, što je rekordan broj novozaraženih, dok je 30 osoba ozdravilo. Trenutno je na području županije 375 aktivnih slučajeva bolesti covid-19, javio je županijski stožer.

9:13

Na današnji dan, u Sisačko-moslavačkoj županiji je četrdeset i osam novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Riječ je o petnaest osoba s područja grada Kutine, jedanaest osoba s područja grada Siska, pet osoba s područja grada Petrinje, četiri osobe s područja općine Velika Ludina, tri osobe s područja općine Lipovljani, dvije osobe s područja grada Novske, dvije osobe s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Gline, jednoj osobi s područja grada Hrvatska Kostajnica, jednoj osobi s područja općine Hrvatska Dubica, jednoj osobi s područja općine Martinska Ves i jednoj osobi s područja općine Lekenik.

9:01

Pitanje koje si svi postavljamo jest – kad će završiti pandemija. Znanstvenici naporno rade na razvoju, testiranju i eventualnoj distribuciji cjepiva, ali još uvijek nema konkretnog datuma kada bi ono moglo stići.

“Još uvijek ne znamo koji će sustav biti iskorišten za kreiranje cjepiva te koja će cjepiva biti sigurna i neće uzrokovati neželjene nuspojave. Krećemo od početka i imamo puno toga za naučiti”, kaže doktor Tom Inglesby iz Škole za javno zdravlje Johns-Hopkins Bloomberg.

Više pročitajte OVDJE.

8:41

“Za očekivati je da će broj ostati visok ili da će rasti, prije nego da će se smanjivati, za to treba neko vrijeme”, kazao je u Novom danu epidemiolog Branko Kolarić.

Kad će biti vrhunac?

“Koronavirus u zimskim i jesenskim mjesecima ima pogodnije uvjete za širenje. Iznenadio me visok broj u desetom mjesecu, a idućih mjeseci bit će još povoljnije za širenje virusa. No, nemogućče je predvidjeti što će biti za mjesec-dva. Potrebno je pridržavati se mjera da se broj smanji”, kazao je Kolarić i dodao da se suzbijanje epidemije ne može napraviti drugačije nego da se smanji kontakt.

8:13

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 102 slučaja zaraze koronavirusom, 88 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 14 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 458 osoba, a ukupno je testirano 11356 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 159 uzoraka, od kojih je 10 pozitivnih, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

8:05

U Gradu Zagrebu zabilježeno je 580 novih slučajeva zaraze, a testirano je 1953 ljudi, potvrdio je za N1 Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

8:00

Znanstvenik Dragan Primorac komentirao je situaciju s epidemijom.

“Najčešće korišteni oblik testiranja je PCR. Ja sam dobio podatke iz Lanceta gdje i ti PCR testovi mogu dati lažni rezultat. Ti podaci su problem kada se radi o velikim brojevima. PCR je preosjetljiv i vi ste pozitivni s 10 kopija i s milijun kopija. Onaj koji ima 10 kopija nije zarazan, a onaj koji ima milijun kopija širi virus. Ako govorimo o tim brzim antigenskim testovima, oni detektiraju antigen četvrti dan nakon pojave simptoma. Zbog toga Slovačka kreće u tom koraku. U dva vikenda oni će pokazati kakvo je stanje. Riješit će pitanje da se ne dogodi zatvaranje države”, rekao je Primorac.

Više pročitajte OVDJE.

7:39

Trenutnu situaciju komentirao je znanstvenik Ivan Đikić.

“Potrebno je imati transparentni plan pravilnih mjera u borbi protiv covida-19 radi zaštite zdravlja, gospodarstva, školovanja i života. To znači da treba javno prezentirati gdje su granice nakon kojih se donose dodatne mjere i koje su one točno. Je li to broj zaraženih na 100.000 ljudi ili postotak pozitivnih u jednom danu ili kumulativno tijekom tjedan dana?

Više čitajte OVDJE.

7:09

“Danas se ova brojka od 705 u Zagrebu ne vidi u potpunosti u našem praćenju. Mi smo danas bili u intenzivnom kontaktu. Njihova realna brojka danas je bila nešto veća od 500. Sutrašnja brojka će biti nešto manja od te brojke. Za Hrvatsku je jako teško kazati, ali mislimo da će brojka biti nešto veća od današnje”, rekao je Krunoslav Capak u četvrtak prognozirajući današnje brojke.

Više pročitajte OVDJE.

7:04

Na karti epidemiološkog stanja u Europi koju svakog tjedna priprema Europski centar za kontrolu i prevenciju kao preporuku za usklađivanje mjera kretanja među članicama EU-a, sve brojnijim zemljama u crvenoj zoni pridružile su se i Italija i Austrija.

Karta koju je izradio Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) obuhvaća 27 zemalja Europske unije, Veliku Britaniju i članice Europskog gospodarskog prostora poput Norveške i Islanda, ukupno tridesetak država.

Više pročitajte OVDJE.

Stanje po županijama 23. listopada 2020.:

  • Grad Zagreb – 580 novih slučajeva zaraze
  • Splitsko-dalmatinska županija – 211 novih slučajeva
  • Osječko-baranjska županija – 131 novi slučaj zaraze
  • Varaždinska županija – 116 novih slučajeva zaraze
  • Zagrebačka županija – 104 nova slučaja zaraze
  • Primorsko-goranska županija – 102 nova slučaja zaraze
  • Međimurska županija – 98 novih slučajeva zaraze
  • Vukovarsko-srijemska županija – 65 novih slučajeva zaraze
  • Karlovačka županija – 60 novih slučajeva zaraze
  • Krapinsko-zagorska županija – 58 novih slučajeva zaraze
  • Bjelovarsko-bilogorska županija – 49 novih slučajeva zaraze
  • Sisačko-moslavačka županija – 48 novih slučajeva zaraze
  • Brodsko-posavska županija – 47 novih slučajeva zaraze
  • Istarska županija – 46 novih slučajeva zaraze
  • Koprivničko-križevačka županija – 42 nova slučaja zaraze
  • Šibensko-kninska županija – 38 novih slučajeva zaraze
  • Dubrovačko-neretvanska županija – 32 nova slučaja zaraze
  • Ličko-senjska županija – 27 novih slučajeva zaraze
  • Zadarska županija – 21 novi slučaj zaraze
  • Požeško-slavonska županija – 10 novih slučajeva zaraze

VEZANE VIJESTI