Povjerenik sindikata HNK Damir Kovač: Nisam zadovoljan s tim da moramo šutjeti

Vijesti 14. pro 202019:03 > 21:57
N1

Damir Kovač, povjerenik sindikata scenske djelatnosti HNK, za N1 je progovorio o stanju u HNK, kaznenoj prijavi zbog širenja zaraze protiv intendantice zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, i to nakon što je na Kazališnom vijeću dogovoreno da članovi ne daju izjave medijima sedam dana, kako bi se ustanovilo što se u HNK točno dogodilo.

“Poanta je da ćemo se naći za tjedan dana i da se gospođi ministrici da određeno vrijeme da se vjerojatno preslože redovi i da se naša Uprava očituje o kompletnom stanju do kojeg je dovela. To je sukus svega. Ima tu još puno sitnica koje sad neću ni zbrajati ni oduzimati. U ovoj situaciji moram poštivati dogovor o šutnji, ali ako razgovaramo samo o sukusu, dali smo vremena da se reorganizira određeni momenat i da se za sedam dana razgovara o čistim stvarima”, rekao je Damir Kovač

Na pitanje s kime je dogovorio šutnja, rekao je kako su svi članovi Kazališnog vijeća prihvatili šutnju, a ministrica Nina Obuljen Koržinek ih je zamolila da joj daju tih sedam dana.

“Čekamo tih sedam dana da dobijemo čiste i kvalitetne rezultate”, rekao je.

Dodao je da se vjerojatno radi interna analiza.

Današnjim sastankom je, kaže, djelomično zadovoljan kao sindikalni povjerenik. “Nisam zadovoljan s tim da moramo šutjeti i čekam kvalitetne rezulate u narednih sedam do dest dana i rješenje problema.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.