Predsjedničino predizborno obećanje i dalje na čekanju

Vijesti 14. srp 201516:00 > 16:03
N1

Seli li se predsjednica Republike u državnu vilu u Visokoj? Njezino najrazvikanije predizborno obećanje i dalje je na čekanju. Povjerenstvo koje je osnovala prije tri i pol mjeseca i koje bi trebalo utvrditi kriterije za budući ured predsjednice dosad se sastalo dva puta, a u njezinom uredu kažu - Duudi je taj koji treba dati konačnu lokaciju.

 Ostaje li predsjednica na Pantovčaku ili se njezin ured seli na drugu lokaciju, nadležni još ne znaju.

U kampanji je zagovarala državnu vilu u Visokoj ulici kao svoj novi ured, jer bi to, rekla je, bilo jeftinije.

No nakon pobjede na izborima nije se preselila, već je prije tri i pol mjesec osnovala povjerenstvo koje se bavi tim pitanjem. A oni, kažu u njezinom uredu, svoj posao rade.

”Povjerenstvo se službeno sastalo dva puta, ali svakodnevno razgovaraju i putem maila, mobitela, modernim tehnologijama”, kaže Luka Đurić, glasnogovornik predsjednice Republike

Procjenjuju koje su potrebe Ureda predsjednika s obzirom na broj zaposlenih, ali i u odnosu na sigurnost, jer je predsjednica štićena osoba, baš kao i delegacije koje joj stižu u posjet.

Duudi nije bio ni na jednom sastanku povjerenstva, kažu nam u uredu predsjednice. Pitali smo ih zašto, no ne žele nam reći. Baš kao što nam ne žele reći imaju li spreman popis nekretnina koje će predsjednici ponuditi.

Više u prilogu.