(I)lustracija Hrvatske Alema Ćurina

Vijesti 02. ruj 201509:24 > 09:49
Kruno Lokotar

Treći FALIŠ - Festival alternative i ljevice posvećen je sedamdesetogodišnjici kraja Drugog svjetskog rata, ali i buđenju neprijatelja s kojim se – zvao se on danas ISIL, Jobik ili Zlatna zora, imao srpski ili hrvatski prefiks, rehabilitirao Dražu Mihailovića ili pjevao o Jasenovcu i Gradiški Staroj – baš kao i s teroristima, ne pregovara.

U okviru programa trećeg Festivala alternative i ljevice Fališ, koji će se održati u Šibeniku od 2. do 5. rujna, u Studiju Galerije sv. Krševana / ex. Galerija Matija otvorit će se u srijedu u 18 sati izložba ‘(I)lustracija Hrvatske’ Alema Ćurina.

Alem Ćurin rođen je u Splitu 1953. godine, nesvršeni je student grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u Parizu je bio umjetnički emigrant, a jedno se vrijeme prehranjivao i ribarenjem na koči. Dizajnirao je plakate (osobito po narudžbama kazališnih kuća) i različite publikacije. Ilustracije je objavljivao u Nedjeljnoj Dalmaciji i Feralu, a danas je stalni suradnik Novosti. Objavljuje autorske stripove i prozne tekstove.

Na izložbi će biti predstavljeno 70-ak izložaka, većinom ilustracija koje su nastale po narudžbi za sve novine u kojima je Ćurin radio ili radi.

Prije otvaranja donosimo vam fotografije radova ovog sjajnog ilustratora.

Kruno Lokotar
Kruno Lokotar
Kruno Lokotar
Kruno Lokotar
Kruno Lokotar
Kruno Lokotar
Kruno Lokotar
Kruno Lokotar