'Gotovo nitko ne podržava ideju o velikoj koaliciji'

Vijesti 07. pro 201518:18 > 18:19
N1

Gošća Dnevnika N1 bila je stručnjakinja za komunikacije s Fakulteta političkih znanosti dr. Smiljana Leinert-Novosel.

Kako ocjenjujete prijedlog Mosta s današnjeg sastanka, dali su uvjet da se velike koalicije očituju o zajedničkoj tripartitnoj vladi. Čini li vam se da iskreno vjeruju u tu mogućnost?

Ne mogu detektirati cilj njihovog sastanka. Kada organizirate takav sastanak morate biti sami jasni u to što i na koji način želite postići. Danas smo gledali kako se netko želi otvoriti za raspravu i kako želi suradnju, ali nismo došli do sadržaja. Petrov mi se učinio, vezano za činjenicu je li bolji s ljudima ili je okrenut poslu, više je za ljude, a manje je racionalan.

Je  li to zbog neiskustva?

Morate imati neka znanja i praktično pokazati da možete biti lider. Lider ne možete postati slučajno. Morate komuncirati kao lider.

Kako komentirate odgovore koje su dobili od Milanovića i Karamarka?

Milanović je komunicirao vrlo dobro. Pokazao se liderski. Ima znanje i iskustvo i jasan stav. Pvi put sam danas iščitala da on počinje postavljati uvjete. Dosad je izgledalo kako samo Most  postavlja uvjete.

Karamarko je poslovično manje vješt u komunikaciji, ali pokušavao je pokazati otvorenost za dijalog, i upozoravati kako smo na rubu konflikte situacije. Most je postigao komunikacijski nešto, a to je dobiti  čelnike dviju velikih koalicija. I pozvati ih da dođu na njihov teren.

Smatrate li vi da je veća mogućnost za nove izbore od sastavljanja vlade?

To je točno jer gotovo nitko ne podržava ideju o velikoj koaliciji. Tu je riječ o sukobu koncepata koliko god se Most trudio na neki način ih dovesti u situaciju da razgovaraju i nađu nešto zajedničko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.