Ahmetović: Premijer ne smije zucnuti Orbanu. Tko je čiji igrač, lopovi iz HDZ-a?

Vijesti 14. lis 202210:45 1 komentar
Patrik Macek/PIXSELL

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović optužila je na Facebooku HDZ da se "koristi spinanjem kako bi skrenuo pozornost s izdaje nacionalnih interesa koju provodi Plenković".

“HDZ je opet u potkapacitiranom naletu spinanja kako bi skrenuo pozornost s izdaje nacionalnih interesa koju provodi pod Andrejom Plenkovićem. Crtanju meta na čelo oporbenih političara ovih dana pridružili su se i neki “neovisni” analitičari. Što me ne čudi, miris novca je snažan”, piše Mirela Ahmetović pa dodaje:

VEZANE VIJESTI

“Međutim, kad smo kod ruskih igrača, bitno je reći sljedeće:

Ja nisam za svoju stranku posuđivala novac od ruskih strateških partnera, HDZ jest.

Ja nemam na svojim računima ruske dotacije, dok na brojnim računima HDZ-ovaca završava ukradeni javni novac hrvatskih građana, a možda i mađarski.

Ja nisam predala energetski sektor Mađarima, najvećim ruskim saveznicima u EU, Plenković jest.

Ja nisam otkrila toplu dušu Sergeja Lavrova, jednog od najvećih Putinovih jastreba, Gordan Grlić Radman jest.

Ja nisam pozivala Putina da posjeti Hrvatsku, Gordan Grlić Radman jest (u predvečerje invazije na Ukrajinu).

Kad HDZ-ovci u svojim lažima protiv mene žele biti “originalni”, uvijek se pozivaju na isto: da sam se ja htjela bacati pod bagere. I to je jedini argument protiv mene, u niti jednom jedinom mom izlaganju oko LNG-a nitko iz HDZ-a me nije demantirao.

Stoga javno pozivam Andreja Plenkovića, sa svim njegovim specijalnim savjetnicima, zajedno s ministrom Filipovićem i državnim tajnikom Milatićem, s viceguvernerom HNB-a Ćorićem, publikom po njihovom izboru, na bilo kojem mediju i u bilo koje vrijeme (moderatori mogu biti i “neovisni” analitičari) na debatu oko plutajućeg LNG-a. Vrlo rado ću ih sama poraziti i dokazati da sam zalaganjem za izgradnju kopnenog LNG-a od samog početka bila u pravu.

Dakle:

Kao članica Vladinog povjerenstva za strateške projekte glasala sam za projekt kopnenog terminala, Plenković je izgradio plutajući i većinu kapaciteta dao Mađarima.

Kao načelnica Omišlja obratila sam se američkom (ne ruskom!) veleposlaniku W. R. Kohorstu i tražila ga da diplomatski, tehnički i financijski doprinese izgradnji kopnenog LNG terminala, Grlić Radman se tada pripremao otkriti toplu ljudsku dušu Sergeja Lavrova.

VEZANA VIJEST

Kao zastupnica u Hrvatskom saboru više puta sam govorila o štetnosti gradnje plutajućeg LNG terminala uz obrazloženje kako on nije financijski održiv (ne može akumulirati sredstva za povećanje kapaciteta pa će svako povećanje kapaciteta platiti opet hrvatski građani) i da nije u hrvatskom interesu (što potvrđuje činjenica da većinu kapaciteta imaju Mađari), Plenković ga je izgradio u interesu Mađara.

Ukratko, Hrvatska “ima” LNG terminal i svoj plin na njemu baš kao što “ima” hrvatsku naftu. Kada i ako im Mađari dozvole. I po cijenama koje im dozvole. Zato Plenković ne smije zucnuti Orbanu kad ovaj promovira karte Velike Mađarske.

Tko je čiji igrač, lopovi iz HDZ-a?”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare