“Ako je Pelosi ‘nothing burger’, pitam se što ona ima za reći o Milanoviću”

Vijesti 26. lis 202211:45 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Domagoj Hajduković gostovao je u N1 Studiju uživo i komentirao odlikovanje zbog pomoći Ukrajini koje mu je dodijelio predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk, kao i održavanje Krimske platforme u Zagrebu.

“Danas sam najponosniji u cijelom svojem životu. Već sam prije govorio da gledajući Ukrajinu gledam i Hrvatsku 90-ih godina. Zato sam smatrao da je moja moralna obveza govoriti o ukrajinskom narodu i pomagati im u borbi protiv agresora. Zato me je predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk odlučio odlikovati najvećim priznanjem Vrhovne Rade Ukrajine. Laskavo je da Kijev prati i cijeni takav rad”, rekao je. Kaže da su odlikovani Gari Cappelli i Zdravka Bušić.

VEZANE VIJESTI

Komentirao je i podjelu koja je nastala između oporbenih zastupnika zbog platforme. “Ovo nije tema na kojoj se treba dijeliti. Ovo je najveći događaj u povijesti Sabora, kao i u modernoj hrvatskoj povijesti. Budući da je bilo ograničeno mjesta na konferenciji, trebao je biti predstavnik oporbe. To bi bila dobra poruka”, rekao je.

“Ova parlamentarna dimenzija je bitna jer parlamenti imaju pravu demokratsku legitimaciju. Svi mi koji se bavimo vanjskim poslovima imali smo pune ruke posla ovih dana. Ovo je bila dobra prilika za razmijeniti iskustva i sastati se u Zagrebu. Odradili smo čitav niz bilateralnih sastanaka”, rekao je.

Komentirao je i izjave predsjednika Zorana Milanovića o Krimskoj platformi. “Predsjednikova reakcija je loša. Šaljemo lošu sliku o Hrvatskoj, kako smo smiješna zemlja u kojoj se dva brda ne mogu dogovoriti oko ničega. Ako sam predsjednik ne zna što je Krimska konferencija, netko iz njegovog tima mogao mu je objasniti. To je važan forum koji je okupio sav demokratski zapad. Sve zemlje demokratske kulture koje su poslale snažnu poruku Kremlju”, rekao je.

“Pelosi je tražila sastanak s njim, ali ga nije dobila. Može se dogoditi da se rasporedi ne mogu poklopiti, ali kvalifikacije koje je predsjednik rabio za gospođu Pelosi nisu dio diplomatskog rječnika. To je dio uličnog jezika. Tako se ne obraćate niti susjedu. Ako je ona ‘nothing burger’, pitao bih se što ona ima za reći o njemu. Nažalost, predsjednik je sam sebe diskvalificirao i nitko ga ozbiljno ne shvaća”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!