Anušić o sličnosti Kosor, Karamarka i Plenkovića s Tuđmanom: Premijer vodi dobro

Vijesti 15. svi 202208:184 komentara
Davor Javorovic/PIXSELL

Ivan Anušić, potpredsjednik HDZ-a, prisjetio se kako je imao čast upoznati Tuđmana na osiguranju 1992. godine u Osijeku. "Nažalost tada sam ga prvi i posljednji put vidio", govori.

Upitan bi li Tuđman bio zadovoljan vizijom Hrvatske danas kaže kako moramo znati da nitko nikada neće dosegnuti visine Tuđmana. “Gradio je državu, stvarao državu nakon višestoljetnog sna. Uzimao je u obzir ljude koji su protiv i one za državu. Tada kada nam je Europa okrenula leđa, ostavila nas nenaoružane, na čelu s njim izborili smo slobodu”, rekao je Anušić RTL-u.

Na pitanje je li velika obljetnica rođenja mogla biti organizirana na većem nivou, tvrdi kako je ovo je velebna obljetnica. “Organiziramo ju kao stranka čiji je on utemeljitelj i čiju ideologiju baštinimo danas. Pitanje je li trebalo biti na višoj razini nema smisla”, ističe.

Što se tiče dvostruke obljetnice, u Zagrebu i Vukovaru, navodi kako je to klasična pojava u hrvatskom društvu.

“Zbog tog smo izgubili predsjednicu. Radimo podjele i mijenjamo sve ono što smo do sada radili. Bespotrebno, ali zašto ne. Netko ga može svojatati na svoj način, obilježiti ga u Osijeku, Splitu”, kaže.

Anušić je u HDZ došao kada je stranku vodila Jadranka Kosor. Nakon nje je došao Tomislav Karamarko, a onda i Andrej Plenković. Upitan tko je od njih najsličniji Tuđmanu, Anušić kaže kako je prvi hrvatski predsjednik kategorija za sebe i ne može uspoređivati nikoga s njim. “HDZ vodi Plenković, vodi odlično, vodi dobro”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar