Potresna ispovijest: Tri godine nakon potresa živi u kući s crvenom naljepnicom

N1

U mjestu Slani potok u Krapinsko-zagorskoj županiji Katica Haramustek živi u kući s crvenom naljepnicom i nada se da će uskoro dobiti kontejner, gotovo tri godine nakon potresa.

Kuća Katice Haramustek u Slanom potoku teško je stradala u zagrebačkom potresu 22. ožujka 2020. Dobila je crvenu naljepnicu pa je preselila u kamp kućicu, no najesen se ponovno vratila u svoju kuću. Našoj reporterki Jeleni Bokun otkrila je da je nije strah, no kroz suze je ipak napomenula da se nadala da će obnova ići brže.

“Sad sam tek tražila kontejner, nadam se da će brzo doći”, rekla je Katice Haramustek i objasnila:

“Bila sam u kamp kućici i onda sam se vratila u kuću najesen. I dalje sam tu, nije me strah. Još ne znam hoće li se rušiti jer je predviđena za popravak. Vidjet ćemo što se više isplati. Temelji su oštećeni, nijedna prostorija nema neispucanog zida, sve su prostorije uništene. Vidite da to nije za popravak. Nadam se da ću se preseliti u kontejner da možemo u popravak ili što već.”

Na pitanje kad će se graditi, odnosno rušiti, odgovara: “Svi obećavaju da to mora biti ove godine do lipnja, da se bar mora početi, vidjet ćemo.”

Vjeruju, kaže, i novom ministru, a komentirajući činjenicu da je prošlo već skoro tri godine od potresa, kroz suze kaže:

“Nisam mislila da će to trajati tri godine. Više ne mogu tu biti. Nadala sam se da će to prije krenuti, da neće biti tako dugi period.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.