Bakić: HDZ implicitno priznaje svoju odgovornost u upravljanju državom

Vijesti 11. stu 202217:30 0 komentara

Saborski zastupnik Možemo Damir Bakić komentirao je u Newsroomu političke aktualnosti.

“Frapantna je nebriga, nesnalaženje i nemar u vođenju kompanija od strateškog interesa za Hrvatsku. Kako su se uopće mogle dogoditi radnje takvog razmjera, kakvi su to protokoli i procedure. Moramo zapriječiti da se takvo što ponovo dogodi”, kaže za situaciju s INA-om.

vezana vijest

HDZ implicitno i priznaje, dodaje, svoju odgovornost u upravljanju ovom državom. Sasvim je jasno, ako se poveže s gašenjem rafinerije u Sisku, da se HDZ u toj situaciji ne osjeća nimalo ugodno, tvrdi Bakić. 

“Čini se da dolazi na naplatu način na koji je slučaj Agrokor razriješen. Previše je toga nerazjašnjeno da bi se moglo komentirati konkretnije, ali je jasno da se nitko ne može osjećati ugodno jer su ugroženi strateški nacionalni interesi”, kaže komentirajući slučaj Fortenove.

Osvrnuo se i na rebalans proračuna za 2020. godinu rekavši da su dvije stvari najvažnije.

Prvo je krupan podbačaj u planiranom povlačenju sredstava iz EU fondova, prvenstveno iz fonda solidarnosti za obnovu nakon potresa.

“To je naprosto plod državne neefikasnosti da efikasno provede poslijepotresnu obnovu s novcem koji nam je za to potreban”, smatra Bakić.

Druga stvar koja je, kako kaže, jako zvonila iz ovog rebalansa je očiti debakl financiranja zdravstvenog sustava. “Ponovo je krpanje ogromnih deficita zbog nemogućnosti i nesposobnosti države da provede reformu zdravstva”, tvrdi.

Komentirao je i godinu i pol vlasti Možemo u Zagrebu. “Kad smo dolazili na vlast kao prvo smo obećali reformu uprave, transparentno upravljanje gradom i transparetno upravljanje gradskom imovinom. Ne mogu se svi rezultati naših planova vidjeti u godinu i pol mandata, ali se može vidjeti koliko je promijenjena paradigma i obrazac ponašanja, koliko se gradski novac troši transparentno”, naglašava.

Dodaje kako ih članovi stranke Milan Bandić 365 i HDZ-a na svakoj sjednici gradske skupštine optužuju za korupciju te na svaki način pokušavaju difamirati upravo gradonačelnika Tomaševića.

Za Jakuševac kaže da problem postoji te da je Tomašević u kampanji obećao da će se problem kompleksa zbrinjavanja otpada riješiti u mandatu, a ne za godinu ili dvije.

“Ovo je kompleksna operacija. Mi ćemo u ovom mandatu taj cilj i obećanje ispuniti. Znamo da problem nije od jučer i problem rješavamo”, poručio je.

Za odnose sa SDP-om kaže da su stabilizirani. “Možemo se osloniti na SDP, odnosi su kakvi su bili na početku. Ono što se dogodilo bila je nesretna epizoda, prvenstveno za SDP”, kaže Damir Bakić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!