Bartulica najavio žalbu na odluku Povjerenstva: “Svjestan sam da sam postao mnogima meta i smetnja”

Vijesti 23. svi 202414:08 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica najavio je u četvrtak da će se žaliti na odluku Povjerenstva za sukob interesa koje ga je kaznilo jer nije prijavio dvije tvrtke, ustvrdivši kako je nadopunio imovinsku karticu na vrijeme te da je ta odluka zakašnjela.

Rekao je kako je tražio mišljenje Povjerenstva te da mu je ono tada priznalo da u nekim dijelovima postojeći zakon nije do kraja jasan i da će oni tražiti izmjene.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u četvrtak je kaznilo Bartulicu s 530 eura jer u tri imovinske kartice iz 2015., 2020. i 2021. godine nije prijavio svoju i supruginu tvrtku.

Povjerenstvo je utvrdilo da u imovinskoj kartici iz 2015. nije upisao trgovačko društvo koje je tada bilo u vlasništvu njegove supruge, a zove se Servimus d.o.o.

U druge imovinske kartice iz 2020. i 2021. nije upisao trgovačko društvo koje je tada bilo u njegovom vlasništvu. Radi se o firmi Pio consulting d.o.o.

Bartulica je naglasio kako se tvrtka Servimus d.o.o. ugasila prije deset godina, a druga tvrtka, Pio consulting d.o.o. je aktivna, no novac ne prolazi kroz račun te je nije na vrijeme prenio na ženu.

Istaknuo je da od kad djeluje u politici nikad nije bio na položaju gdje se odlučuje o javnom novcu.

“Ovdje se radi o administrativnoj stvari gdje na vrijeme nisu uvedene tvrtke koje su pasivne, nisu poslovale, no bio sam kasnije dužan prijaviti da sam prenio onu drugu na ženu”, izjavio je Bartulica.

Njegovi odvjetnici su mu savjetovali da se žali na ovu odluku i to će učiniti.

“Svjestan sam da sam postao mnogima meta i smetnja, to je tako u politici. Svaki pokušaj da se mene na neki način zastraši neće uspjeti. I dalje ću djelovati kako sam krenuo”, izjavio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!