Bauk: Učinit ćemo sve da se sklope predizborna savezništva

Vijesti 29. velj 202418:32 0 komentara
Davor Javorovic/PIXSELL

SDP-ov Arsen Bauk gostovao je u Dnevniku N1 gdje je s Ankom Bilić Keserović komentirao mogguće koalicije i odluke Predsjedništva SDP-a za predstojeće izbore.

Na pitanje je li odlučeno u vezi točkaste koalicije s Možemo!, Arsen Bauk je rekao:

“SDP je kao najjača stranka opozicije svjestan odgovornosti da okupi što je širu moguću skupinu stranaka saveznica da bi glasovi onih koji podržavaju ljevicu bili najbolje predstavljeni. Razgovaramo i razgovarat ćemo sa strankama koje su organizirale prosvjed na Markovom trgu, da ne zvučim kao HDZ da će izbori biti u Ustavnom roku, mi ćemo razgovore završiti prije predaje lista. Učinit ćemo sve moguće i razumno da do tih predizbornih savezništava dođe, a kako i u kojoj izbornoj jedinici, stvar je pregovora.”

Bauk je istaknuo da prijedlog kolega iz Možemo! o točkastoj koaliciji zaslužuje proučavanje i odgovor. Razgovarat će, kaže, sa strankama, no večeras nema nikakve odluke jer detaljnih ponuda još nema.

Spomenuo je i koaliciju s pojedincima pa je u tom kontekstu odgovorio na pitanje što SDP može ponuditi Daliji Orešković, s obzirom na to da je i iz Možemo! zovu u koaliciju.

“Ne možemo se skoro ni oko čega posvađati s kolegama s kojima planiramo biti saveznici, a posebno ne oko statusa oko kandidata na listama”, rekao je Bauk i dodao: “S Orešković ćemo razgovarati. Ako se dogovorimo, super, nadam se da hoćemo. Radimo sve što možemo i trebamo da bismo optimalno izašli na izbore u formaciji koja će omogućiti najveći broj mandata naših srodnih stranaka i da znaju ako se nešto ne dogovori, nije do nas. Promjena u zemlji nema bez SDP-a.”

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!