Benčić o izjavi premijera: “To je bila direktna prijetnja DORH-u”

Vijesti 06. velj 202418:36 6 komentara

Saborska zastupnica stranke Možemo Sandra Benčić u Dnevniku N1 televizije razgovarala je s našom Jelenom Bokun o posljednjem medijskom istupu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i tome što i dalje ustraje u podršci sucu Ivanu Turudiću.

Zastupnici stranke Možemo na Markovom trgu su od podne, a poručili su da će tu ostati cijelu noć, do sutra kada će se glasati o Turudiću za novog glavnog državnog odvjetnika.

“Niti je on ikad određivao što ćemo raditi niti će određivati. Mi smo ovdje da bi bili glas onih kojih mu žele pružiti otpor, posebno oko odluke o Turudiću, ali ne mogu jer im je oteo i Markov trg. Mi ovdje stojimo puna 22 sata, do sutra 10 sati ujutro”, najavila je Benčić.

Premijer je poručio da je parlamentarna većina jednoglasna u podršci Turudiću.

“Jednoglasna sramota”, odgovorila je Benčić na to.

Nadalje, Plenković je u više navrata kazao da sadržaj poruka objavljen u medijima nije važan.

“Nije važno što je Turudić u tri navrata lagao pred saborskim odborom za pravosuđe, nije važno što se družio s Mamićem nakon što je ovaj izašao iz istražnog zatvora i vozio se s njim po Zagrebu tri sata, nije relevantno što je lagao što je u odnosu s Rimac, što je odavao informacije iz istraga, nije relevantno što je 2015. odavao informacije ili utjecao čak na istragu da ne bude privedena, to sve nije relevantno jer, Bože dragi, kakve veze to ima s mjestom glavnog državnog odvjetnika?!”, komentirala je Benčić premijerove izjave.

Dodala je da se premijer ruga svim građanima zemlje kojima je poručio da Turudić nije lagao nego je bio reduciran u izričaju.

“To je njegov odnos prema građanima i to ćemo mu vratiti na izborima”, kazala je.

Plenković je danas poslao i poruku DORH-u, poručujući im da se drže svojih ovlasti i nadležnosti, a da se ne petljaju u nadležnost Vlade.

“Bila je to jako direktna prijetnja DORH-u. Prijeti se nama Turudićem, prijeti se zaposlenicima DORH-a Turudićem, a njegova politika ‘ubij glasnika’ govori sve o njemu – nije mu bitna istina ni suština nego njegov imidž i zato su krivi oni koji govore o korupcijskim aferima, a ne oni koji ih čine”, rekla je Benčić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare