Glavni tajnik Možemo: Nezadovoljstvo je toliko da sam siguran u odlazak HDZ-a s vlasti

Vijesti 11. tra 202417:46 0 komentara

Glavni tajnik stranke Možemo Teodor Celakoski u N1 Newsroomu s Domagojem Novokmetom komentirao je ankete uoči parlamentarnih izbora 17. travnja, ali i općenito političke aktualnosti kojima svjedočimo.

Javna televizija objavila je istraživanje prema kojem HDZ dobiva 60 mandata i u slučaju koalicije s Domovinskim pokretom (14) praktički bi riješio pitanje većine u Saboru. Možemo je pak prema toj anketi na devet mandata.

“Nisu nas zabrinuli ti rezultati, Možemo očekuje dvoznamenkasti broj mandata i to ćemo postići”, kazao je Celakoski pa se osvrnuo na “razdvojenu oporbu”, o čemu govore u HDZ-u:

“Osigurat ćemo većinu u spektru od centra

prema lijevo.”

Izgled izbornih jedinica može izazivati nezadovoljstvo kod mnogih, ali su takve kakve jesu. U desetoj pak Možemo dolazi skoro pa do praga.

“To nije naš maksimum, sigurni smo da kad se neodlučni odluče i kad uzmemo u obzir statističku grešku, sigurno ćemo imati Đuru Capora u Saboru”, smatra Celakoski.

Izostanak koalicije sa SDP-om prema nekima je velika greška za Možemo, ali Celakoski je uvjeren da to ne igra ulogu, bar kad se radi o njegovoj stranci i glasova na koje računaju.

“Oporba ima velike izglede za pobjedu. Dakako, tu bi pripomoglo da se predsjednik odlučio zaista kandidirati. Mislim da je nezadovoljstvo toliko da sam siguran u odlazak HDZ-a s vlasti. Konkretizirali smo kako do toga može doći bez da se “nespojivi elementi” spajaju u istu vladu. Možda je oko 15 posto biračkog tijela zadovoljno klijentelizmom i postupcima HDZ-a, ali većina nije. Za promjenu su potreban nova lica i novi ljudi, a mi pokušavamo istaknuti zašto smo mi ti. Dokazano smo nepotkupljivi, ne krademo, iako smo u poziciji moći, i stvarna smo brana ulasku crne desnice u vlast”, zaključio je Teodor Celakoski.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!