HZJZ: Cijepljeno 32 posto odraslih građana, nastavlja se cijepljenje u tvrtkama

Vijesti 19. svi 202113:41 > 13:44
Izvor: N1

Nakon zaposlenika mesne industrije PIK Vrbovec, mobilni tim HZJZ-a danas je cijepio oko 1500 zaposlenika prehrambene i farmaceutske kompanije Podravka. To je samo jedna u nizu tvrtki koja je pokazala interes za cijepljenjem zaposlenika protiv bolesti covid-19, priopćili su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

“Nastavak cijepljenja zaposlenika u tvrtkama jasno pokazuje kontinuirani interes za cijepljenje i ove grupacije ljudi. Danas smo u Koprivnici cijepili oko 1500 zaposlenika Podravke i nastavljamo dalje prema raspoloživim količinama cjepiva”, izjavila je pomoćnica glavnog koordinatora za cijepljenje i ravnatelja HZJZ prim. Marija Bubaš i naglasila: “Mobilni timovi HZJZ-a i drugih županijskih zavoda javljaju ohrabrujuće informacije s terena i u punoj brzini cijepe zainteresirane zaposlenike. Cilj procijepljenosti više od polovine građana do kraja lipnja nam je sve bliže.“

“Povećane količine cjepiva omogućile su nam cijepljenje u 6. brzini”

“Time se pokazuje velik intenzitet utroška cjepiva koja uz, 1. i 2. prioritetnu skupinu, omogućuju cijepljenje i u esencijalnim industrijama“, kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc. Krunoslav Capak te zaključio: “Povećane količine cjepiva omogućile su nam cijepljenje u 6. brzini mobilizirajući timove Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, županijskih zavoda kao i čitav zdravstveni sustav. Na građanima je da iskoriste ovu sveobuhvatnu dostupnost cjepiva na terenu i dođu do svoje doze.“

U konkretnom primjeru cijepljenja radnih organizacija i ustanova, prioritet su kolektivi s povećanim epidemiološkim rizikom zbog boravka više ljudi kroz duže vrijeme u zatvorenom prostoru, a prednost se daje onim grupacijama kod kojih se u kraćem vremenskom roku cijepljenjem može obuhvatiti više osoba.

Nastavljaju se cijepljenja u ordinacijama, na punktovima…

Uz sve veći broj cijepljenja u tvrtkama, nastavljaju se uobičajena cijepljenja u ordinacijama liječnika obiteljske medicine i na mjestima u organizaciji županijskih zavoda za javno zdravstvo, kao i na posebnim punktovima u većim gradovima za masovno cijepljenje građana.

Do sada je u Hrvatskoj cijepljeno ukupno 1.078.103 građana što je 32,08% odraslih osoba, pri čemu je njih 328.176 primilo dvije doze cjepiva.

Cijepljenje protiv covida-19 u Hrvatskoj i dalje se provodi punim intenzitetom na svim cijepnim mjestima, a građane se poziva da osiguraju svoj termin za cijepljenje putem svih uobičajenih kanala za prijavu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar