“Cilj nam je stimulirati one koji su cijepljeni kroz vid potpora koje Vlada ima”

Vijesti 06. srp 202113:10 > 14:17 0 komentara
N1

Danas je održan koalicijski sastanak, u Banskim dvorima.

HDZ-ov Branko Bačić rekao je da su na sastanku raspravljali o dva tjedna koja su pred Saborom prije ljetne stanke.

“Raspravljali smo o zakonima i temama kojima ćemo se baviti idućih dana. Predsjednik Vlade i ministrica kulture su nas upoznali s činjenicom da ćemo ovih dana u Hrvatskom saboru raspravljati o razrješenju ravnatelja HRT-a i imenovanjem vršitelja dužnosti. Paralelno s time ide i raspisivanje natječaja za novog ravnatelja.

Razgovarali smo i o donošenju Zakona o trgovini, koji neće ići na raspravu u Sabor prije ljetne stanke. Raspravljali smo i o intenzitetu cijepljenja i borbi protiv pandemije”, rekao je Bačić te dodatno pojasnio razgovore oko HRT-a:

“Već je o toj temi raspravljao i NO HRT-a, sutra je predviđena sjednica Odbora za medija gdje će biti donesena odluka o razrješenju aktualnog ravnatelja i imenovanje vršitelja dužnosti. Predloženo je i svi su naši partneri podržali imenovanje dosadašnjeg ravnatelja programa – koji već sada mijenja ravnatelja – gospodina Renata Kunića za vršitelja dužnosti”.

Kazao je da još uvijek s partnerima nisu razgovarali o povezivanju potpora i cijepljenja, ali da Vlada od toga ne odustaje.

VEZANE VIJESTI

“Ono što smo najavili prošli tjedan, mi od toga ne odustajemo. Stalo nam je da stimuliramo, da nagradimo odgovornost naših sugrađana, zaposlenika, zbog toga što su se cijepili. Cilj nam je nagraditi, stimulirati one koji su cijepljeni kroz vid potpora koje Vlada ima. Želi se stimulirati poslodavce i radnike da se cijepe.

Svi moramo dati svoj doprinos da što prije postignemo što veću procijepljenost. U dijalogu između Vlade i socijalnih partnera donijet ćemo mjere koje mogu proći test razmjernosti ograničavanja sloboda s jedne strane i brizi za gospodarstvo s druge strane. Vjerujem da ćemo takvim mjerama dobiti pozitivan signal od poduzetnika jer je i njima u interesu da se gospodarske aktivnosti nastave, da ne uđemo u neki novi lockdown”, rekao je Bačić.

Na pitanje hoće li isto vrijediti i za državne službe, Bačić je odgovorio: “Mislim da je odgovornost na svima nama, bilo da radimo u javnom, bilo da radimo u privatnom sektoru. Pozivam sve još jednom da se cijepe”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!