Ćorić: Novi Marof je primjer kako dostići ciljeve koje smo si zadali

Vijesti 27. ožu 202113:51 > 30. ožu 2021 09:02 0 komentara
Promo

Grad Novi ulaže znatne napore i sredstva kako bi svojim građanima omogućio što veću kvalitetu življenja i podigao standard. Nedavno je otvoreno reciklažno dvorište za odvojeno prikupljanje i privremeno skladištenje otpada kako bi se smanjila količina smeća i zaštitio okoliš.

Projekt je to vrijedan nešto više od 3 milijuna kuna, a iznos koji sufinancira EU je 2,5 milijuna. Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač rekao je kako je reciklažno dvorište nastavak politike odgovornog i učinkovitog gospodarenja otpadom. – Osim toga, trenutno je u završnoj fazi sanacija našeg odlagališta otpada „Čret“, a ukupno je koštalo 17 milijuna kuna, što uključuje i 30 godina monitoringa. Odlagalište je prije 20 godina bilo ozbiljan ekološki problem, a zahvaljujući Europskim sredstvima, Ministarstvu, Fondu zaštite okoliša te Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU , uspjeli smo ga realizirati, a naše građane to neće ništa koštati – naglasio je gradonačelnik.

Reciklažno dvorište obišao je i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić rekavši kako su gradonačelnik Jenkač i njegov tim jako dobar primjer kako to treba izgledati u izgradnji infrastrukture.

– “Ovo su sjajno povučena sredstva i sjajna asistencija građankama i građanima Novog Marofa. To je jedini način kako Hrvatska može dostići ciljeve koje si je zadala prije 10-ak godina” – rekao je ministar Ćorić.

Odgovorno gospodarenje otpadom ključno je za razvoj svake zajednice. Novi Marof uspješno je proveo i projekt edukacije građana, koji je financiran sredstvima Europske unije. Stanovnicima će uskoro stići i kante za odvajanje otpada , za što su također povučena sredstva iz europskih fondova.

Grad je uspio realizirati i dugoočekivani projekt izgradnje 5 kilometara duge obilaznice vrijedne 143 milijuna kuna koja će ići od državne ceste D24-D3, odnosno između rotora na južnom ulazu u Novi Marof i ulaska na autocestu, do Presečna. U sljedeće dvije godine obilaznicu će graditi Zagorje gradnje i Colas Hrvatska. Izgradnjom istočne obilaznice omogućit će se zamjenska trasa koja će razdvojiti lokalni i gradski promet od tranzitnog.

Brojnim projektima i ulaganjima Grad Novi Marof tako svojim građanima osigurava mirniji život , podiže kvalitetu života i otvara nove prilike za gospodarstvo u ovom kraju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!