Ćorić: Rad nedjeljom je disfunkcionalna društvena pojava i nije dobar

Vijesti 22. srp 202110:48 > 10:54 6 komentara
N1

Ministar gospodrstva Tomislav Ćorić izjavio je kako je pitanje rada nedjeljom civilizacijsko pitanje te da će Vlada koje je član učiniti sve da to pitanje riješi. Prema njegovim riječima više od polovice ispitanih u anketi koju je provelo Ministarstvo izjasnilo se protiv rada nedjeljom.

Ćorić kaže da se više od polovice ispitanika slaže da je “rad nedjeljom disfukncionalna društvena pojava i nije dobar”, a dvije trećine ispitanih izabire posao s neradnom nedjeljom čak i po cijenu niže plaće.

“Što nam to govori? Da smo još uvijek društvo koje cijeni humane vrijednosti, u konačnici i brigu za čovjeka, njegovu obitelj. Da je to društvo dalo mandat ovoj Vladi da te vrijednosti očuva, da očuva dostojanstvo čovjeka i da očuva socijalnu pravdu, pokazat ćemo upravo upućivanjem Zakona o trgovini u saborsku raspravu”, rekao je ministar.

“Socijalna pravda mora biti dugoročna politika svake vlade i zato ćemo učiniti sve da očuvamo dostojanstvo vrijednog hrvatskog radnika i njegove obitelji”, kaže Ćorić.

Tijekom izlaganja ministar je parafrazirao i katoličkog sveca, svetog Franju Asiškog, rekavši kako treba početi od onog što je nužno, učiti moguće, a zatim će se moći učiniti i ono što je nemoguće.

“Nužna je rasprava kakva ta nedjelja treba biti i kako je treba urediti. Uzet ćemo u obzir sve mogućnosti gospodarstva, ali u središtu će ostati radnik i njegova obitelj”, zaključio je ministar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.