Petry: Očekujem minus u blagajni Županije, priča se o 34 milijuna kuna

Vijesti 31. svi 202111:14 > 11:50 1 komentar
N1

Darko Milinović izgubio je izbore za ličko-senjskog župana, a jutro nakon poraza stao je pred mikrofon naše Katarine Brečić.

Na pitanje što je pošlo po zlu, kaže: “Ništa.”

“Nije ništa pošlo po zlu. Birači su odlučili i to treba poštivati”, kaže. Dodaje i da je HDZ-ov Ernest Petry postao novi ličko-senjski župan zahvaljujući koalicijskim partnerima HDZ-a.

“Između ostalih i Pupovca koji je ovdje hodočastio i nagovarao da se glasuje za Petryja. To je sve legitimno, treba čestitati Petryju. Naučit ću biti i oporba”, kaže Milinović i dodaje kako će se sada vidjeti da je Petry u kampanji obmanjivao birače da postoje financijski problemi u županiji.

Njegova stranka Lipo nije dobila izbore ni u jednoj lokalnoj jedinici u kojoj su imali kandidata.

VEZANA VIJEST

“Nijedan grad, nijedna općina. Jedina smo stranka koja je izašla u sve gradove i općine i u svim smo gradskim vijećima. Najjači smo u Županijskoj skupštini”, kaže. Ipak, ne očekuje da će u skupštini imati većinu.  “Pretpostavljam da će HDZ predočiti koalicijske parntere s kojima je išao javno”, govori.

O teškim riječima koje su u kampanji razmijenili on i novi župan, kaže kako je samo uzvratio na prozivke da je “Titov omladinac”.

“Ako je on mene nazivao Titovim omladincem, ja sam mu samo odgovorio da je on Pusićkin omladinac. Ja nisam mogao birati, a on je izabrao da bude Pusićkin, Tuđmanov, Milanovićev, a sada i Plenkovićev omladinac.”

Na pitanje postoji li mogućnost da se vrati u HDZ, kaže jasno – ne.

“Ne, iznevjerio bi 10000 birača”, kaže Milinović.

Za N1 govorio je i novi župan, Ernest Petry. Zahvalio je građanima na ukazanom povjerenju te je rekao da ne očekuje probleme s radom skupštine.

Što se tiče stanja blagajne, kaže: “Vidjet ćemo ekonomsku situaciju, moramo ući u poslovne knjige, očekujem minus, priča se o minusu od 34 milijuna kuna. Počet ćemo raditi, ne bojim se što ćemo zateći, naravno da ćemo ispravljati neke stvari. Ličko-senjska županija mora imati dobru suradnju s Vladom i dobre ekipe koje će povlačiti sredstva iz EU fondova. I kroz kampanju se pokazalo da imamo dobru suradnju s vladom, to je nužno da podignemo kvalitetu žitova građana”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare