DORH provodi izvide o ministru Paladini

Vijesti 22. tra 202213:12 > 14:36
N1

Državno odvjetništvo (DORH) potvrdilo je za N1 da se protiv ministra Ivana Paladine provode izvidi.

“S obzirom da je sam prijavljenik javno potvrdio činjenicu da su protiv njega podnesene kaznene prijave, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u mogućnosti je odgovoriti da je nadležno državno odvjetništvo, nakon provedenih izvida povodom pojedinih kaznenih prijava i analizom rezultata tih izvida, donijelo državnoodvjetničke odluke (rješenja o odbačajima kaznenih prijava) o čemu je obaviješten podnositelj prijava.

VEZANE VIJESTI

Nadležno državno odvjetništvo je, povodom preostalih zaprimljenih kaznenih prijava, zatražilo provođenje izvida koji su u tijeku, a o kojima, sukladno odredbi o tajnosti iz Zakona o kaznenom postupku, ne možemo davati pojedinosti, kao što ne možemo davati informacije ni o sadržaju kaznenih prijava u smislu što je predmet izvida”, stoji u odgovoru DORH-a koji potvrđuje da su u prošlosti odbačene kaznene prijave protiv Paladine, no ovdje je rječ o novoj provjeri.

Index neslužbeno doznaje da je u fokusu DORH-a Paladinino stjecanje obveznica IGH-a.

Što sve posjeduje, nekadašnji prvi čovjek IGH, možete pročitati ovdje.

Na pitanje je li pri kupnji obveznica IGH-a imao povlaštene informacije, ministar Ivan Paladina početkom je travnja ovako odgovorio:

“To mogu komentirati. Smiješno pitanje. Koja bi to povlaštena informacija bila? Ne mogu odgovoriti jer ja ne razumijem pitanje. Što bi bila tu povlaštena informacija. Ne znate. Spominje se da bi bila to što sam ja znao tko je kupio obveznice od banaka. Pa ta informacija je bila javno objavljena na internetu godinu i pol dana prije nego sam ja kupio. O cijeni neću.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.