Jandroković o rekonstrukciji: Nije vrijeme za političke igre i igrice

Vijesti 29. ožu 202211:36 > 11:42 1 komentar
Robert Anic / Pixsell / ilustracija

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sudjeluje na konferenciji predsjednika parlamenata država članica Europske unije u Brdu kod Kranja u Sloveniji. Tom je prilikom dao i izjavu za medije.

Jandroković je rekao da je na konferenciji spomenuo deklaraciju Sabora, u kojoj je Hrvatska jasno osudila agresiju na Ukrajinu. “U svom govoru spomenuo sam mogućnost da se kriza iz Ukrajine prelije na neka druga područja, mi smo tu posebno osjetljivi na zbivanja u jugoistočnoj Europi, posebno BiH”, rekao je Jandroković.

“Vrlo je teško gledati slike iz Ukrajine, gdje se vidi da se radi o brutalnoj agresiji, gdje se vidi da pogiba sve više i više civila, da se ruše i škole i kazališta, da je Rusija odlučila po svaku cijenu ostvariti svoje ciljeve. Jako je važno da zemlje članice Europske unije održe ovo jedinstvo koje su pokazale”, rekao je Jandroković.

O rekonstrukciji Vlade

Upitan za rekonstrukciju Vlade, Jandroković je rekao da se danas održava sastanak u stranci. “Očekujem da ćemo razgovarati o radu Vlade, saborskim aktivnostima i o temama koje javnost zanima, a što će predsjednik govoriti, to ćemo vidjeti na sastancima”, rekao je Jandroković.

VEZANE VIJESTI

Upitan treba li Tramišak otići, Jandroković je rekao da predsjednik Vlade bira svoj tim. “On je taj koji će odlučiti kako će izgledati njegov tim, vjerujem da razgovaraju i danas ćemo na stranačkim tijelima sasvim sigurno i o tome govoriti”, rekao je Jandroković.

Što se tiče drugih ministara, oni “vjerojatno rade svoj posao”, rekao je šef Sabora.

O puštanju informacija

“Vrijeme je jako ozbiljno, vrlo zahtjevno i traži od političara odgovornost. U prvi plan treba staviti ono što je prioritet, a u ovom trenutku prioritet je politička stabilnost i nije vrijeme za političke igre i igrice, ovo je vrijeme za stabilnu i ozbiljnu politiku”, rekao je Jandroković.

“Nemojte očekivati da će HDZ-ovi zastupnici raditi bilo što što bi odudaralo od onoga što je dobro za Hrvatsku”, rekao je Jandroković.

Ono što misli reći će prvo među stranačkim kolegama i na tijelima stranke, a potom i javnosti. “Oni koji govore takve stvari, sigurno ne žele dobro ni HDZ-u ni Vladi”, rekao je o puštanju informacija o detaljima sastanaka i razgovora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare