Grmoja se oglasio o sloganu Mosta koji je isti kao i Vučićev: “Lijepa naša sve više nalikuje na Beogradski pašaluk”

Vijesti 19. ožu 202418:31 1 komentar

Most na nadolazeće parlamentarne izbore izlazi sa sloganom "Na tvojoj strani", no nije dugo trebalo da otkrije kako je isti slogan koristio i predsjendik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić se 2008. godine natjecao na lokalnim izborima u Beogradu sa sloganom “Vučić – Na tvojoj strani”. On je tada bio član Srpske radikalne stranke, ali u konačnici nije uspio postati gradonačelnikom Beograda

Grmoja je za N1 izjavio kako je to fraza koja je korištena kao slogan moguće 500 puta diljem svijeta.

“To je jedina naša poveznica s Vučićem. Istovremeno, Andrej Plenković vučićevskim metodama i donošenjem Lex AP-a pokušava Hrvatsku pretvoriti u Vučićevu Srbiju. Ali neće uspjeti. Siguran sam da Hrvatima manje smeta neki izborni slogan korišten svugdje po svijetu, među ostalim i od strane Laburističke stranke u Engleskoj, nego to što Lijepa naša sve više po pitanju medijskih sloboda nalikuje na Beogradski pašaluk”, naveo je Grmoja.

Dodao je kako o odnosu Mosta i Vučića najbolje svjedoči situacija kad je Vučić došao u Zagreb na poziv Kolinde Grabar Kitarović i Plenkovića i kad su mu se svi klanjali, a među njima i Ante Deur.

“Tada ga je naš Miro Bulj hrabro dočekao i viknuo mu “Kad ćeš u hrvatsku Glinu” pa se Vučić poslije žalio kako ga je napao ustaša Mira Bulj”, istaknuo je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare