FOTO Kod Lučkog kilometarske kolone, gužve i na granicama

Vijesti 03. lip 202109:11 > 14:36
Izvor: HAK

Blagdan Tijelova i produženi vikend donijeli su očekivane gužve na graničnim prijelazima kao i gušći promet na nekim državnim cestama.

Promet teče usporeno.

Na riječkoj obilaznici kod čvora Matulji – izlaz za Opatiju / Istru kolona u pokretu duga je oko 2 km. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, kod naplatne postaje Kikovica na izlasku s autoceste kolona u pokretu duga je oko 2km.

Povećena je gustoća prometa pa iz HAK-a mole vozače za strpljenje i razumijevanje na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, između naplatne postaje Lučko i čvora Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u smjeru Rijeke , A3 Bregana-Lipovac u oba smjera -A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba te na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulasku te Bosnom i Hercegovinom na izlasku

Vozilo u kvaru na autocesti A1 između odmorišta MODRUŠ i čvora BRINJE,na km 104+300 u TUNELU MALA KAPELA, (na ugibalištu) u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Predmet na kolniku na autocesti A1 između čvora BOSILJEVO i odmorišta DOBRA, na 74. km u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

macelj
HAK

Usporeno u koloni vozi se na zagrebačkoj obilaznici u smjeru naplatnih postaja Lučko (A3 Bregana-Lipovac): iz smjera Buzina prema u koloni u pokretu dugoj oko 6 km; na naplatnoj postaji LUČKO od strane čvora Jankomir u smjeru mora kolona vozila u pokretu duga je oko 5 km (promet je dodatno usporen zbog prometne nesreće).

 

Zbog pojačanog prometa i trenutnih epidemioloških kontrola moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Republikom Slovenijom na ulasku u RH te sa Bosnom i Hercegovinom na izlasku.

Povećena je gustoća prometa pa molimo vozače za strpljenje i razumijevanje na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u smjeru Rijeke, A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba.

Vremenski uvjeti idealni su za vožnju, no zbog brojnih radova i privremene regulacije prometa na pojedinim autocestama, državnim, županijskim i lokalnim cestama mogućnost je poteškoća u prometu (povremenih zastoja i vožnje u koloni).

HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar