Habijan o pljački INA-e: Kako Grbin nije primijetio diplomu svoje supruge?

Vijesti 29. kol 202217:12
Izvor: N1

Veliku pljačku u INA-i koja je rezultirala s petero uhićenih i štetom za ovu kompaniju većom od milijarde kuna, komentirao je i HDZ-ov saborski zastupnik Damir Habijan, koji je pritom napao čelnika SDP-a Peđu Grbina.

“Pokušaj oporbe da odgovornost za ugovor o kupoprodaji plina koji je pod istragom Uskoka prebacuje na Vladu Republike Hrvatske, potpuni je promašaj. Odgovornost je prije svega na Ini”, poručio je Habijan putem Facebooka te dodao:

VEZANA VIJEST

“Neovisne institucije, Ured za sprječavanje pranja novca i Porezna uprava, pokrenule su i razotkrile ovaj slučaj, stoga vidimo da sustav funkcionira. Također, funkcionira i pravosuđe, kao neovisno i samostalno. Ovo je još jedan dokaz toga. Ured za sprječavanje pranja novca iskoristio je svoje ovlasti, blokirao je i “spasio” preko 800 milijuna kuna i nekretnine vrijedne 3 milijuna eura.”

Potom se osvrnuo na izjavu predsjednika SDP-a Peđe Grbina.

“Zastupnik Grbin pokazuje elementarno neznanje. On o svemu sve “zna”, ali čudno je kako “nije znao” da njegova supruga ima sumnjivu diplomu, “nije znao” da je prijavljen na dva mjesta. I sada taj isti Grbin i taj SDP dijele lekcije i govore tko je za što odgovoran. Paradoks je da oporba priča o odgovornosti Vlade dok je upravo zahvaljujući neovisnim i samostalnim institucijama iste te Vlade, ova afera zaustavljena”, istaknuo je Habijan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar