Hajdaš Dončić: Gledam kako HDZ kadrovira po institucijama. Andrej, možeš i bolje

Vijesti 05. ruj 202217:36 2 komentara
N1

Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić gostovao je u Newsroomu i komentirao aferu u INA-i, za koju mnogi članovi HDZ-a navode kako stranka nije odgovorna za kriminalne radnje pojedinih članova.

“Ovo ima veze s HDZ-om kao strankom. Ovdje se radi o političkoj odgovornosti. HDZ postavlja članove uprave, članove Nadzornog odbora, a čovjek koji je u nadzornom odboru ujedno je i predsjednik suda časti HDZ-a. Izravna je odgovornost Andreja Plenkovića i HDZ-a”, rekao je Hajdaš Dončić.

Kaže da se nada kako građani ozbiljnije shvaćaju ovu aferu od onoga što bi HDZ priželjkivao.

VEZANE VIJESTI

“Ono što Hrvatsku muči su institucije koje su privržene HDZ-ovim kadrovima. Hajde da su to neki vrhunski intelektualci, ali to su osobe upitnih kognitivnih spoznaja. Analiziram njihove kadrove u različitim institucijama i mislim: Andrej Plenković, možeš ti i bolje”, rekao je.

Kako navodi, prekratki su periodi u kojima HDZ nije na vlasti.

“Dogovorili smo sjednicu kluba zastupnika, gdje će oporba koja je uz nas govoriti u ime klubova. Imat ćemo zaključke koji će biti adresirani na Plenkovića i mogućnost sazivanja prijevremenih parlamentarnih izbora”, rekao je.

Kaže kako će “HDZ pokušati prebaciti fokus javnosti s pljačke INA-e na dijeljenje novca”.

“Nadam se da će većina građana Hrvatske prepoznati da se HDZ mora maknuti. To je jedino logično rješenje za Hrvatsku”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare