HDZ-ovci se bune što ni Primorac nije član: “A gdje smo mi? Čemu uopće stranka?”

Vijesti 07. srp 202207:50 > 08:20 9 komentara
N1

O razlozima odlaska ministra financija Zdravka Marića u HDZ-u se za sada samo nagađa, kao i o njegovu mogućem novom poslu. Većinu HDZ-ovaca s kojima su razgovarali iz Jutarnjeg lista vijest je prilično iznenadila, no oni bliskiji premijeru Andreju Plenkoviću tvrde da je još ranije želio otići.

“Prvi put je tražio da ode još prije dvije godine, a drugi put prije godinu dana. Sada je bio čvrst oko odluke o odlasku, a Plenković ne voli da nekoga treba moliti. Sigurno premijer nije sretan, ali bilo je jasno da ne može promijeniti njegovu odluku”, kazao je jedan od sugovornika Jutarnjeg lista iz HDZ-a.

VEZANE VIJESTI

Priznaje da je Marićev odlazak najozbiljniji udarac Vladi do sada. “Ne znam što Marić planira. Ali odlazi u trenutku kad je najpopularniji, najmoćniji i kad ima najveću cijenu na tržištu. Sjećam se da se prije dvije godine kao opcija spominjao Adris”, govori ovaj HDZ-ovac.

Jedan član ističe da nije bilo konflikta te da se na Mariću već neko vrijeme vidjelo da mu je dosta svega. “I sam je rekao da se sada najprije želi dobro odmoriti i da se više ne želi baviti politikom”, kaže jedan sugovornik.

Neki od članova stranke, koji nisu skloni Plenkoviću, kažu da je bilo i neslaganja između njih, pa i oko ovih zadnjih mjera. “Marić mu je bio najbitniji ministar i to je sada velik problem za Plenkovića”, kaže jedan HDZ-ovac, dodajući da u stranci nije najbolje odjeknula vijest da će novi ministar biti Marko Primorac.

“Ljudi odmah primjećuju da ni on nije član HDZ-a, iako mu je supruga Iskra u stranci. Ovo je već treće bitno Plenkovićevo imenovanje, a da je stranka gurnuta na marginu. Imali smo Paladinu, Đogaša i sad Primorca. Pa gdje smo svi mi, čemu uopće stranka?”, pita sugovornik Jutarnjeg lista.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare