Hrvatska među 20 najboljih destinacija svijeta prema Conde Nast Traveleru

Vijesti 05. lis 202115:55 1 komentar
split, ljeto, turizam
Ilustracija: Milan Sabic/PIXSELL

Hrvatska je prema izboru čitatelja jednog od vodećih svjetskih magazina za putovanja, američkog Conde Nast Travelera svrstana na 9. mjesto među 20 najboljih destinacija u svijetu za 2021., izvijestila je u utorak Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

“Vijest iz Condé Nast Travelera potvrda je ugleda Hrvatske među američkim ljubiteljima putovanja, koji je doživljavaju kao kvalitetnu, atraktivnu i sigurnu destinaciju”, poručila je iz SAD-a direktorica HTZ-ovog predstavništva za to tržište Ina Rodin.

Listu 20 najboljih destinacija u svijetu Conde Nast Travelera za 2021. predvodi Portugal, a slijedi Novi Zeland, Japan, Maroko, Šri Lanka, Italija, Island i Grčka, a iza Hrvatske su Turska, Norveška, Maldivi, Kenija, Irska, Izrael, Australija, Švicarska, Indonezija, Bocvana i Filipini.

Na temelju izbora svojih čitatelja, a ove je godine za najbolje destinacije glasovalo njih više od 800 tisuća, Conde Nast Traveler dodjeljuje i nagrade “Readers ’Choice Awards”, za koje iz HTZ-a kažu da su najdugovječnije prestižno priznanje izvrsnosti u industriji putovanja.

Sve to, po ocjeni direktora HTZ-a Kristjana Staničića, znači da Hrvatskoj na tržištu SAD-a stalno raste prepoznatljivost, ali i potražnja, što potvrđuje i turistički promet iz SAD-a u dosadašnjem dijelu ove godine.

“Nastavak pozitivnih trendova očekujemo s tog tržišta i u idućim godinama”, rekao Staničić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare