MUP i HTZ dijele vodu na granicama, ljudi u kilometarskim kolonama čekaju satima

Vijesti 21. kol 202110:34 > 10:36 2 komentara
Pexels/Ilustracija

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u subotu organizira dijeljenje vode na graničnim prijelazima Bregana, Macelj i Rupa, za turiste koji će tijekom dana ući u našu zemlju, priopćio je HTZ.

Akcija se provoditi ove, ali i iduće subote na graničnim prijelazima Bregana, Macelj i Rupa, od 9 do 13 sati, a voda će se, ovisno o procjeni  na terenu, dijeliti i turistima na izlazu iz Hrvatske, navodi HTZ.

Boce vode od 0,5l označene su i prigodnom porukom turistima „Stay safe!“, odnosno „Ostanite sigurni!“.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić rekao je kako ovom akcijom žele turistima, našim gostima, pokazati da smo zemlja ljubaznih i dobrih domaćina,  te im se makar na simboličan način, zahvaliti na ukazanom povjerenju i odabiru Hrvatske kao kvalitetne i sigurne destinacije u kojoj će provesti svoj odmor.

“Gužve na granicama su velike što je dodatna potvrda kako smo se značajno približili rezultatima iz rekordne 2019. godine, a ovom malom gestom turistima, koliko je to moguće, želimo olakšati vrijeme  čekanja“, kazao je Staničić.

Akcija dijeljenja vode organizirana je u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

HAK: Višesatna čekanja na GP-ima sa Slovenijom

Višesatna čekanja zabilježena su na graničnim prijelazima sa Slovenijom u oba smjera, izvijestio je oko 10 sati Hrvatski autoklub (HAK).

Na A2 Zagreb-Macelj zbog gužve na graničnom prijelazu Macelj kolona vozila kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru  Slovenije, duga je oko jedan kilometar.

I na A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva kolona vozila kraj graničnog prijelaza Rupa u smjeru Slovenije je oko jedan kilomera.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon, duga je oko dva kilometra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare