HZJZ objavio mapu procijepljenosti u Hrvatskoj, pogledajte kako stojimo

Vijesti 08. kol 202110:46 > 11:50 1 komentar
REUTERS/Carlo Allegri/File Photo/ilustracija

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradio je prostornu vizualizaciju procijepljenosti u Republici Hrvatskoj prema prebivalištu osoba (gradovi i općine) u odnosu na ukupno stanovništvo te prema dobnim skupinama na nacionalnoj razini, razini regija i razini županija, odnosno grada Zagreba.

Gledajući stanje po županijama, najviše građana cijepljeno je s dvije doze u Gradu Zagrebu i to njih 38.87 posto. Dalmacija bilježi slabiju procijepljenost pa je tako u Splitsko-dalmatinskoj županiji s dvije doze cijepljeno samo 38.87 posto, a u Šibensko-kninskoj županiji 29,7 posto.

Mapu možete otvoriti OVDJE.

Izračun je rađen na temelju zadnjih dostupnih podataka iz eVac baze (2.8.2021), prema mjestu prebivališta iz OIB sustava (dostavljeno od strane HZZO-a 21.06.2021), te DZS procjeni ukupnog stanovništva sa kraja 2019. godine. Mapa procijepljenosti bit će redovito ažurirana s napomenom o datumu ažuriranja.

Procijepljenost je vizualizirana na tri NUTS razine (cijela RH, četiri regije i na razini županija), te razini općina. Vizualizacija se otvara putem Firefox ili Chrome preglednika. U gornjem desnom kutu se nalazi izbornik za odabir razine, u lijevom pretraga općina – prelaskom miša preko pojedine regije/županije/općine dobivaju se dodatni podaci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare