Ivošević za N1 objasnio koji će splitski ugostitelji ostati bez terasa

Ekonomija 19. stu 202218:48 0 komentara
Milan Sabic/PIXSELL/ilustracija

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević u Dnevniku N1 televizije govorio je o novoj odluci o komunalnom redu. Naime, stupi li ta odluka na snagu 1. siječnja 2023., velik broj splitskih ugostitelja ili će ostati bez štetkata, odnosno terasa ili će one biti smanjene.

“Na većini trgova u staroj gradskoj jezgri doći će do promjena. Ugostitelji s Prokurativa ne moraju brinuti u kontekstu da neće moći raditi, to su više estetske projene. Što se tiče ostalih trgova, pravila nisu izmišljena iz glave već se radi o elementarnoj pristosjnosti i poštivanju smjernica”, rekao je Ivošević.

VEZANA VIJEST

“Tri gradonačelnika, Kerum, Baldasar i Opara, to nisu ispoštovali i sad je na nama da to provedemo”, dodao je.

Istaknuo je da su se trudili što manje ugroziti poslovanje ugostitelja. “Naše izmjene su minimalne. Što se tiče Rive, osim ulaza u Dioklecijanove podrume, ona ostaje u istim gabaritima. Što se tiče onih koji se uklanjaju, zapravo su oni čiji suncobrani i terese skrivali našu kulturnu baštinu. One male uličice gdje s prometnog aspekta, gdje pješaci nisu mogli proći, u takve se ulice uvodi reda.”

Ivošević smatra da je većina ugostitelja zadovoljna. “Ugostiteljstvo grada Splita će profitirati, 99% terasa se ne dira, govorimo o promilima promjena. One koji se dira će naravno biti glasni. Svi oni koji su uredno radili i čije terase ne smetaju pjkešačkim koridorima i ne zaklanjaju kulturna dobra će nastaviti i raditi i vjerojatno će imati veći profit.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!