Jindra: Privremenim sudskim mjerama se i djeca oduzimaju nenasilnim roditeljima

Vijesti 23. ruj 202113:27 > 13:53 1 komentar
N1

Urednik H-Altera Toni Gabrić i novinarka Jelena Jindra za N1 su komentirali odluku suda o zabrani pisanja tekstova o šefici Poliklinike za zaštitu djece i mladih, Gordani Buljan Flander.

“Prije sat vremena smo primili to rješenje o zabrani pisanja, zahtjev su podnijeli i Poliklinika i Gordana Buljan Flander. Gospođa Buljan Flander smatra Poliklinika, to sam ja, u duhu Luja IV.”, rekao je Gabrić.

S odvjetnicom će razgovarati o cijeloj stvari pa će odlučiti koje će daljnje korake poduzeti.

“Ovaj čas nećemo skinuti tekstove koji su već objavljeni. Završili smo taj serijal, a plan je bio da nakon nekog vremena, kad se slegne situacija i kad kolegica Jindra nabavi nove materijale, da se ta tema nastavi obrađivati”, rekao je Gabrić.

VEZANE VIJESTI

Odluku suda nazvao je groznom.

“Ta odluka je grozomorna, protiv novinarskih sloboda i prava javnosti da zna. Da me iznenadila i šokirala, nije. Ja sam već trideset godina u novinarstvu i politika je kod nas uglavnom uvijek ista, samo ovisi o političkim prilikama na koji će se način primjenjivati”, rekao je Gabrić.

Jindru ne čudi privremena sudska mjera.

“Ja sam krenula istraživati jesu li autentične i točne priče majki koje su mi se početkom prošle godine javljale tvrdeći da im se na sudovima oduzimaju djeca i dodjeljuju nasilnim očevima temeljem teorije o ‘otuđenju djece’. Tu suludu teoriju koju ne priznaje Svjetska zdravstvena organizacija, primjenjuje politika”, rekla je Jindra.

“Privremenim sudskim mjerama se i djeca oduzimaju nenasilnim roditeljima pa me ne čudi da se neki tekstovi pokušavaju oduzeti na isti način”, dodala je.

Cijela priča dobila je veću pozornost javnosti nakon intervjua pjevačice Severine Vučković, koja je, kako kaže Jindra, i “sama majka žrtva sustava”.

“Zahvaljujem joj jer ovakva reakcija medija danas ne bi postojala da nije bilo tog intervjua koji je nakon dva dana imao više od 100.000 pregleda i mislim da je Severina Vučković napravila jako puno za druge roditelje žrtve ovog sustava za zaštitu djece”, rekla je Jindra, dodavši da je Vučković u intervjuu ispričala kako je cijela mreža isprepletena, a da su je nakon objave intervjua zvali i drugi roditelji i potvrđivali ono što je ona iznijela u intervjuu.

Iz Poliklinike je po objavi intervjua u H-Alteru stigao demanti.

“Oni demantiraju danima, počeli su se zaplitati sami o svoje demantije pa su počeli slati demantije vlastitih demantija”, rekla je Jindra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare