Kojić: Zagrebačka vlast nema kapaciteta da bi upravljala gradom

Vijesti 26. tra 202213:57 > 14:03 4 komentara
N1

Slavko Kojić, predsjednik 365 BM u N1 Studiju uživo govorio je o mjeri roditelj-odgojitelj, novoj vlasti i situaciji u glavnom gradu.

Kad je u pitanju mjera roditelj-odgojitelj, Kojić zastupa gledište “opravdanosti demografske strane mjere”. Smatra da nova vlast ne može dirati “ono što je dotad bilo”.

“Sud je donio rješenje, ne odluku kako se često govori, o privremenoj obustavi izvršenja općeg akta. Sud to donosi kad ocjenjuje da bi mogal nastati šteta, u ovom slučaju za roditelje-odgojitelje”, rekao je, dodavši da će sada roditelji-odgojitelji nastavljati primati novčana sredstva.

“Tomašević može ta pitanja uređivati prema svojem svjetonazoru u budućnosti, ali ne može zadirati u prošlost jer su ljudi stekli legitimna očekivanja i uredili svoje ćživote prema rješenju Grada Zagreba, dokazali da ispunjavaju propisane uvjete”, mišljenja je predsjenik 365 BM.

VEZANE VIJESTI

Kaže da u Holdingu nema sistematizacije. “Nemate mogućnost komparacije – onog što se sada hoće i onoga što je bilo prije. Zaposlenom treba objektivno dokazati da ih ima troje, a ne petero. I onda se dolazi do subjektivnog pristupa”, govori Slavko Kojić.

Dolenec kaže da rade na sistematizaciji i da Lovriću slijedi otkaz, dok je gradonačenik rekao da takvog savjetnika ne treba. “Mislim da mi ne trebamo takvog gradonačelnika ni takvu zamjenicu gradonačelnika. To je monstruozno, da ona kaže da rade organizaciju i sistematizaciju da bi se riješili Lovrića. Ako to nije politički revanšizam, ne znam što je”, komentirao je i dodao da “ne rade ništa osim političkog revašizma, a nemaju kapaciteta da bi upravljali gradom”.

“Da biste upravljali gradom trebate imati tri komponente – kadrovsku, vizionarsku i novac. Za novac ih ne krivim u cijelosti, dio je i dražava blokirala”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare