Ljubičić: Žao mi je Japana, ali mi moramo pobijediti. Jedno ne smijemo napraviti

Vijesti 05. pro 202211:17 0 komentara
N1

Dizajner Boris Ljubičić gostovao je u N1 studiju uživo, gdje je komentirao i "okršaj kvadrata i kruga", koji je napravio uoči utakmice Hrvatske protiv Japana na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali i o kvadratu kao simbolu po kojemu su Hrvati postali prepoznatljivi.

“Svi se vesele, a ja sam malo oprezan”, rekao je Ljubičić uoči utakmice.

Kaže da je moguće da su Japanci motiviraniji jer bi im pobjeda nad Hrvatskom bila prvi značajniji nogometni uspjeh. “Naši ljudi su sretni kad uspiju, a nesretni kad ne uspiju, a kod njih ni vlak ne smije kasniti nekoliko sekundi. Ja sam zamislio da je to okršaj kvadrata i kruga”, rekao je dizajner.

Boris Ljubičić
Boris Ljubičić
Boris Ljubičić
Boris Ljubičić
Boris Ljubičić
Boris Ljubičić
Boris Ljubičić

Dotaknuo se kvadrata, koji smatra hrvatskim simbolom.

VEZANE VIJESTI

“Kvadrat je dobio tu razinu da je postao naš puni hrvatski identitet, iako ga na zastavi slabo vidimo jer je skriven u grbu”, rekao je Ljubičić.

“Japan je zemlja otok, a Hrvatska ima više od tisuću otoka. Međutim, zanimljiv je još jedan detalj, japanska zastava koja je izuzetno cijenjena, drže je najapstraktnijom i najzanimljivijom na svijetu, usvojena je tek 1999. godine. Dakle, naša je starija 9 godina od nje, ali ona je postojala čitavih 100 godina, samo nije bila službena. Bila je neka vrsta narodne. U šali ću reći da i mi imamo vremena za nešto takvo napraviti, ako bude volje”, rekao je Ljubičić, pa pokazao svoju verziju hrvatske zastave, a koja se sastoji od crvenih, bijelih i plavih kvadrata.

N1

Dizajner je primijetio i jedan kuriozitet u dosadašnjoj igri japanske reprezentacije na SP-u. “Prvo su Nijemci njima dali gol pa su oni dali dva. Isto je bilo i sa Španjolskom. Prvo su Španjolci dali gol pa Japanci dva. Znači, ne smiješ im prvi dati gol”, rekao je Ljubičić.

“Meni je žao Japana. Mi ćemo ih morati pobijediti, ali mi je žao zbog njih što neće ići dalje”, dodao je.

Ljubičić je, nastavivši priču o kvadratima, rekao da su ga mediji više puta pitali zašto mi nismo zaštitili kvadrate. “Ja sam morao reći potiho – kvadrate ne možemo zaštititi. Mogli bismo napraviti hrvatske kvadrate. Ja sam napravio takav, i zaštitio ga, a zovu se hvadrati, jer svaki kvadrat ima slovo H koje je jedva vidljivo, ali je tu”, rekao je Ljubičić.

Komentirao je i odjeću prve dame, Sanje Musić Milanović, koju je obukla za utakmicu Hrvatska-Belgija. “To je modna situacija koja nema veze s kvadratom. Dok se gospođa Kolinda Grabar Kitarović potpuno tome posvetila, ona je bila među publikom, išla je i u vip ložu”, rekao je Ljubičić.

Na opasku voditeljice Ive Puljić Šego da odjevna kombinacija prve dame mnogima nije “sjela”, Ljubičić je rekao: “Ni modno nije sjela”.

“Ne samo da nije sjela za tu priliku, koja je specifična, nego nije ni modno. Možda nije ni trebala biti tamo, ali eto, protokolarno”, rekao je Ljubičić.

Komentirao je i izdanje bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, kad je u narodnoj nošnji gledala utakmicu. “Ta narodna nošnja nije ružna, ona ne nagrđuje, nego uljepšava, crveno-bijela je pa se na neki način uklopila u tezu. Uopće u tom prostoru Dohe, tamo gdje nose uglavnom tu bijelu odjeću i s njom male dodatke, tamo odgovara i naš dres i svi su u tome”, rekao je Ljubičić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!