Mamić objavio najavljene “nove dokaze”: Hrvatice i Hrvati, je li ovo moguće?

Vijesti 08. ruj 202111:21 > 14:06 2 komentara
zdravko mamić
N1

Bivši čelnik Dinama i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić objavio je na svojem Facebooku fotografiju za koju je jučer najavio da se radi "o dokazu koji će reći sve o neovisnosti hrvatskog krivosuđa".

Mamić je objavio fotografiju iz jednog osječkog kafića u kojem za istim sjede tužitelj Sven Mišković te suci Miroslav Rožac i Miroslav Jukić što je bivši čelnik Dinama nazvao “udruženi krivosudni pothvat”.

“Hrvatice i Hrvati, je li ovo moguće? Jeste li vi svjesni gdje živite? Mjesto radnje gornjih fotografija nisu moje noćne more, nego kafić (…) u Osijeku, vrijeme radnje jučer u 11 sati i 15 minuta. Na fotografijama se u ugodnom srkanju kavice nalaze neovlašteni tužitelj u mom progonu gospodin Mišković, a za stolom su u dobrom društvu članovi sudskih vijeća koja su oformljena kako bi me osudila – sudac Miroslav Rožac i Miroslav Jukić”, napisao je, među ostalim, Mamić uz fotografiju.

Zdravko Mamić, inače, čeka odluku o zahtjevu Hrvatske za izručenje nakon što mu je zagrebački sud odredio pritvor u sklopu istrage o slučaju podmićivanja trojice sudaca Županijskog suda u Osijeku.

Postupak je pokrenut nakon što je Mamić, koji se skriva u BiH, javno optužio osječke suce da im je davao mito kako bi ishodio povoljnu presudu za sebe u predmetu koji je protiv njega vođen zbog izvlačenja novaca iz “Dinama”, za što je u konačnici pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora.

Na nedavnom ročištu na Sudu BiH Mamić se odrekao svake veze s Hrvatskom uz konstataciju kako mu je ona “uzela dušu”, a njegovi odvjetnici i Tužiteljstvo BiH su se s gotovo identičnim argumentima usprotivili novom zahtjevu hrvatskog pravosuđa za njegovo izručenje. Konačna odluka trebala bi biti donesena u idućim danima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare