“Marić neće u politiku, ide u privatni sektor na nekoliko puta veću plaću!”

Vijesti 06. srp 202210:03 > 11:111 komentar

Odlazak ministra financija Zdravka Marića iz Vlade komentirao je u Novom danu N1 televizije bivši ministar financija, Boris Lalovac.

“Iznenadilo je, pogotovo jer je došlo u noćnim satima i došlo je na pola godine. Imate rebalans, sezonu, uvođenje eura, tek smo krenuli u uvođenje eura”, govori Lalovac o ostavci Marića.

On kaže kako je sigurno bilo pritisaka na Marića oko toga gdje se kreće i s kim se druži, ali on smatra da to nije glavni razlog. “Šest godina je jako puno na toj funkciji. Apsolutno ga razumijem, možda sam malo i subjektivan, bio sam na toj funkciji, znam kako je to teška funkcija i kako su to teški izazovi”, govori Lalovac.

vezane vijesti

“Mislim da neće u politiku, sigurno odlazi u privatni sektor za 2, 3, 4 puta veću plaću. Ministri koji su bili ispod njega su otišli na veću plaću, sigurno to utječe na čovjeka. Sigurno ide u privatni sektor ili neke međunarodne financijske institucije, sigurno će dobro nastaviti karijeru. To je težak resor, on je vrlo korektno komunicirao s oporbom, nije mu bilo lako, ali sada će biti puno teže novom ministru. Imate dugove u zdravstvu, mirovine, pritisak kako osigurati plin… Mislim da će za mladog čovjeka koji nikad nije bio na izvršnoj funkciji ovo biti izazov. Jedno je sveučilišna diploma, a drugo je ući u bitku svih bitaka na jesen. Premijer je sigurno izgubio snažan oslonac”, kaže Lalovac.

“Ministar Marić je postavio vrlo visoku ljestvicu za svog nasljednika i bojim se da je neće uspjeti preskočiti”, kaže dodajući kako se nada da će biti sve dobro, ali da su cipele u koje ulazi Primorac izuzetno teške. “On nema sto dana, nema ni deset jer rebalans mora biti spreman za jesen”, kaže Lalovac o onome što čeka novog ministra.

“Sav taj tajming je misteriozan, to daje novu dimenziju priči. Ali ja se bavim financijama, ne ulazim u njegov osobni život”, zaključuje Lalovac priču o odlasku Marića.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar