Medved o mladiću koji je zapalio zastavu Hrvatske: Ta je zastava plaćena krvlju, mora dobiti odgovarajuću kaznu

Vijesti 20. svi 202417:34 1 komentar
Zeljko Hladika/PIXSELL

Nakon što je policija javila da je uhitila 18-godišnjaka koji je 1. svibnja zapalio hrvatsku zastavu i snimke toga dijelio na društvenim mrežama oglasio se ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved.

Kaže kako očekuje da 18-godišnji mladić dobije odgovarajuću kaznu, koja će biti “jasna poruka svima” koji se usude paliti ili uništavati državne simbole”.

Kakva kazna prijeti mladiću?

“Vidio sam da je uhićen i vjerujem da će dobiti odgovarajuću presudu. To treba biti jasna poruka svima onima koji se usude paliti ili uništavati državna obilježja. Ta zastava je krvlju plaćena”, poručio je Medved uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a komentirajući postupak protiv 18-godišnjaka koji je zbog paljenja hrvatske zastave završio u istražnom zatvoru.

Medved vjeruje da će pravosuđe pronaći odgovarajući pravni okvir za sankciju koja će biti odvraćajuća za sve one koji bi ubuduće pomislili na takav oblik oskvrnjenja državnih obilježja i simbola.

Inače, mladić je prijavljen zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju za što Kazneni zakon predviđa do tri godine zatvora. Za grubo omalovažavanje hrvatske zastave može dobiti kaznu do godine zatvora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare