Pupovac položio vijenac u Dunav: “Naše prisustvo ovdje je kao da smo u Koloni”

Vijesti 17. stu 202210:57 3 komentara
N1/Matea Klišanin

Predstavnici/e srpskih organizacija u Republici Hrvatskoj u četvrtak 17. studenoga 2022. odali su počast svim nestalim i ubijenim Vukovarcima iz 1991. godine, kao i ubijenima na Ovčari i drugim stratištima.

Delegacija, koju predvodi predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) i saborski zastupnik Milorad Pupovac, položila je u 11 sati vijence u Dunav kod Veslačkog kluba Vukovar, nakon toga i na Ovčari, u 11.30 sati, a svijeće za sve žrtve rata zapalit će se u 12 sati u vukovarskoj pravoslavnoj crkvi sv. Nikolaja.

N1/Matea Klišanin
N1/Matea Klišanin
N1/Matea Klišanin
N1/Matea Klišanin
N1/Matea Klišanin
N1
N1
N1

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, Pupovac se obratio javnosti.

“Kao delegacija SNV-a i drugih srpskih organizacija, i ove smo godine na tri mjesta u ovom gradu i njegovoj okolici položili vijence, zapalili svijeće za ubijene, poginule i postradale”, rekao je Pupovac.

“Budući da smo ovih godina mnogo govorili i na ovom mjestu i na drugim mjestima, ove godine nećemo ponavljati ono što smo rekli, ali ću reći sljedeće: griješe oni koji smatraju da je odavanje poštovanja bilo prema žrtvama koje su završile u Dunavu, bilo kao prema žrtvama koje su završile na Ovčari, bilo prema svim žrtvama u gradu Vukovaru koje su stradale u ratnim godinama, neovisno o tome s koje strane dolazile. Griješe oni koji misle da kada odlazimo na Dunav, da time imamo neku drugu namjeru ili pomisao osim na sjećanje na žrtve i njihovo priznavanje. Griješe oni koji misle da odlazak na Ovčaru također predstavlja nešto što u ovim okolnostima nije čin koji treba činiti. Unatoč i jednima i drugima, mi to činimo godinama i činit ćemo. Ovdje, u crkvi uz prisustvo njegovog presveštenstva episkopa ovoga područja, gospodina Herujma i sveštenika, zapalili smo dvije svijeće”, rekao je Pupovac, dodavši da će i ubuduće odavati počast žrtvama te da ih u tome nitko neće spriječiti.

Upitan hoće li u Kolonu sjećanja, Pupovac je rekao da je “naše prisustvo ovdje kao da smo u Koloni”. “Bit ćemo u Koloni kada mi procijenimo da je vrijeme”, rekao je.

U delegaciji su uz predstavnike srpskih organizacija i Boris Milošević, saborski zastupnik SDSS-a, kao i Marica Šeatović, ispred Udruženja obitelji nestalih, ubijenih i nasilno odvedenih „PROTIV ZABORAVA“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare