Muke zbog kartica: Što ako gost na dočeku potroši 1.000 kuna, a nema keša?

Vijesti 28. pro 202212:11 2 komentara
N1

Još je samo nekoliko dana ostalo do konačnog uvođenja eura u Hrvatskoj, a možda na najvećim mukama su ugostitelji koje će promjena uloviti usred novogodišnje noći.

Nevena Čikeš, direktorica jednog splitskog hotela, rekla je za N1 da su se pripremili, ali da ipak nisu spremni. “Razmijenili smo novac i pribavili kovanice, a da smo spremni teško je reći s obzirom da će sljedećih 15 dana gosti moći plaćati u kunama, a mi im vraćati u eurima. Mislim da će tu nastat pravi džumbus”, rekla je.

“Skinuli smo neke aplikacije koje će pomoći konobarima, ali sigurno je da će gosti čekati dulje, a znamo da nismo najstrpljivija nacija”, dodala je.

Po kovanice su tvrdi, neki morali ići i u drugi grad.

“Očekujemo kaos, nadamo se da će gosti biti strpljivi, a konobari pribrani”, rekla je Čikeš.

Što se tiče novogodišnje noći tvrdi da će teško biti stranom gostu objasniti da ne primaju kartice, jer je njima to nevjerojatno. “Mi smo obavijestili naše goste, ali nismo dobili sve odgovore natrag te očekujemo dosta prigovora s 1. siječnjem”, rekla je.

Što je s gostom koji je popio u novogodišnjoj noći 1.000 kuna, a nema gotovine?

“Ja i on ćemo zajedno plakat’ skupa. Za 1.000 kuna ga ne možete goniti i nadamo se da će gosti biti fer. Postoji opcija da odu pa da nam na autorizaciju daju karticu da se kasnije naplatimo. Postoji mogućnost i da plati na račun, ali to su dodatne komplikacije. Očekuje se kaos”, zaključila je Čikeš.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare