Newsroom: Hoće li se Hrvatska suočiti s redukcijom plina?

Vijesti 04. svi 202209:48
Izvor: N1

U Newsroomu danas gostuje glavni direktor HUP-a Damir Zorić. Misli li da će ministar financija pozitivno odgovoriti na HUP-ov prijedlog porezne reforme, hoće li se Hrvatska suočiti s redukcijom plina na jesen i što bi to značilo za gospodarstvenike, kako komentira ponovne rekordne dugove zdravstva prema veledrogerijama koji iznose 6 milijardi kuna i gdje je zapelo sa Zakonom o radu neka su od pitanja.

S eurozastupnikom Toninom Piculom analiziramo izjave Zorana Milanovića oko Švedske i Finske i koliko one štete hrvatskim interesima. Komentirat ćemo i situaciju u BiH koja je danas raspisala izbore prema postojećem zakonu, ali i o najnovijem paketu sankcija prema Rusiji koja uključuje embargo na uvoz nafte.

U Newsroomu gostuje i predsjednica Glasa i potpredsjednica Odbora za gospodarstvo Anka Mrak Taritaš. U petak Sabor raspravlja o prijedlogu oporbene ljevice i centra o raspuštanju parlamenta i raspisivanju izvanrednih izbora. Sve to dolazi nakon još jedne rekonstrukcije Vlade i velikih izazova od inflacije, plinske krize i uvođenja eura.

Crna Gora nije imala izvanredne izbore, ali je prvi put u povijesti dobila manjinsku vladu u kojoj je ministar i predstavnik hrvatske manjine. Gost Newsrooma je i crnogorski politički analitičar Ljubomir Filipović s kojim ćemo komentirati i situaciju u regiji u svjetlu rata u Ukrajini.

Newsroom gledajte na N1 televiziji od 16 do 18 sati.

Komentari

Vaš komentar