Nino Raspudić: Tko su ruski igrači u Hrvatskoj?

Vijesti 12. lis 202210:50 1 komentar
Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić na internetskim stranicama Mosta objavio je komentar vezan uz premijerovu izjavu o tome da oporba želi srušiti vlast i osvrnuo se na to tko su 'ruski igrači' u Hrvatskoj.

Komentar prenosimo u cijelosti.

“Predsjednik Vlade je jučer došao do epohalnog otkrića – istaknuo je kako oporba želi srušiti vlast. Nevjerojatno! Inače, to nigdje na svijetu oporba ne radi. Valjda bismo mi iz trenutne oporbe trebali služi tome da mu plješćemo, tetošimo ga, a možda smo trebali i držati vreću dok su njihove lopuže krale, umjesto što ispitujemo kriminal na Antikorupcijskom vijeću.

VEZANE VIJESTI

Govoreći o ispitivanjima oko Ine, mr. Plenković je istaknuo kako se radi o “orkestriranoj operaciji i akciji, točno jasno vidljivih i prepoznatljivih aktera”, samo što još “moramo vidjeti koliko je samo ona unutarnja, a koliko vanjska”, te dodao i da je to “jedino pitanje o kojem još trebamo malo detaljnije povesti računa i to ćemo isto tako ispitati”.

On, dakle, najavljuje ispitivanje oporbe, točnije je li ona instrument izvana orkestrirane operacije. Hoće li tu istragu porusica provesti neki HDZ-ov James Bond, primjerice kolega Habijan, koji je jučer precizirao kako sumnjiči oporbu da je na ruskom daljinskom upravljaču, ili će za istragu i progon oporbe koristiti državni represivni aparat?

U očajnom batrganju korumpirane oligarhije čija se piramida raspada, na sve strane se bacaju spinovi, dimne bombe, odvlakači pozornosti. Obećavaju se fiktivne mrkve na dugom štapu, poput stadiona u Maksimiru, ali i prijeti konkretnim batinama.

Činjenica je kako izvjesnog ruskog utjecaja na oporbu ima, ne znam za ostatak oporbe, ali priznajem da sam dijelom pod ruskim utjecajem, pri tom mogu navesti utjecaj Gogolja, Dostojevskog, Čehova i Danila Harmsa. No na Plenkovića su očito više utjecali Brežnjev i Berija, a što drugo i očekivati od nekoga kome je znanstvena literatura koju citira počela i završila s Kardeljem, a glavni nositelji vlasti mu potječu iz miljea komunističkih cenzora i propagandista, KOS-ovaca i Yutela. Konačno je to izvirilo iz njih u punom sjaju. Jednopartijski sistem je valjda jedini prihvatljiv, a svaka oporba je strana agentura.

No u potrazi za stranim igračima možda bi trebali krenuti od vladajuće koalicije – najdraži koalicijski partner Pupovac 2019. u Beogradu u delegaciji Srbije dočekuje Putina. O ministru vanjskih koji malo prije napada na Ukrajinu otkriva i ističe Lavrovljevu toplu pjesničku dušu da i ne govorimo, kao ni o pozivu Putinu da posjeti Hrvatsku dok je agresija već visjela u zraku, a kako zaboraviti srdačna druženja bivše predsjednice s Putinom na svjetskom prvenstvu u Rusiji, četiri godine nakon aneksije Krima. A kako bi bilo da ispita što su ruski trgovci vojnom opremom radili prošlog mjeseca u Zrakoplovno-tehničkom centru u Velikoj Gorici, tvrtki u državnom vlasništvu?!

Prema jednostavnoj Plenkovićevoj implikaciji, ako A onda B, tj. ako netko šteti HDZ-ovoj vladi onda je on ruski igrač, proizlazi kako su veliki ruski igrači svi oni silni ministri koji su u zadnjih šest godina zbog korupcije i kriminala morali odstupiti.

Ruski igrač je onda i Kuščević, i Žalac, i Tolušić, i Horvat, i nestali Aladrović, i Ćorić, i Milošević. Perfidni ruski agenti su se ubacili u HDZ pa mu iznutra rušili kredibilitet u brojnim aferama – evo dio litanije kako su Rusi podvalili poštenim HDZ-ovcima: afera Ina, afera HEP, afera Sunčani Hvar, afera Hotmail, Spice, HPB, Medikol, Slavonska banka, Salonit, Verona, Fimi media, Kamen Ingrad, Đakovština, Hypo, HŽ, Brodosplit, HAC, Planinska, Ina-mol, Imostroj i Bechtel, afera bojenje tunela, Vjetroelektrane, Janaf, afera plinski biznis.

Sve su to odradili Rusi prerušeni u HDZ-ovce.

Ruski igrači valjda ruše vladu i tako što preko starih Yutel struktura pogrešno savjetuju vladajuću stranku da opstruira saslušanja Antikorupcijskog vijeća, čime samo stvaraju dodatni animozitet u javnosti prema HDZ-u i privlače dodatni fokus medija na ispitivanja tog vijeća.

Perfidni ruski igrači ruše vladu i gurajući zastupnika Zekanovića u sve medije, jer znaju da on svakim pojavljivanjem u kojem napada oporbu, oporbi diže rejting, a srozava HDZ. Samo smrtni neprijatelj, dakle ruski igrač, bi HDZ-u dao i promovirao takvog medijskog odvjetnika.

Plenković besramno koristi tragediju ukrajinskog naroda za bacanje medijskih dimnih bombi kako bi zaklonio kriminal vladajućih. O tome primaju li politički akteri novac iz centara moći bilo s Istoka ili Zapada za protudržavno djelovanje trebaju se baviti službe, a ne vladajuća stranka.

No možda on sam djeluje na daljinski upravljač pa onda misli da svi rade tako”, piše Raspudić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare