Nižu se reakcije na vulgaran ispad muškarca koji je izvrijeđao Biljanu Borzan

Vijesti 23. ožu 202113:03 > 15:24 1 komentar
EP

Nakon vulgarnog ispada muškarca u Osijeku upućenog SDP-ovoj Biljani Borzan usred javljanja uživo u program N1, koje je zbog toga i prekinuto, uslijedio je niz reakcija.

“Najoštrije osuđujemo napad i uvrede upućene našoj europarlamentarki i potpredsjednici SDP-a Biljani Borzan u emisiji uživo na N1 televiziji. Svakodnevno svjedočimo različitim oblicima mržnje i diskriminacije prema manjinama, kao i pokušajima usmjeravanja zemlje u desni radikalizam. Govor mržnje i bilo kakav oblik nasilja nikada nisu opravdani i zato ih ne smijemo tolerirati! Hrvatska mora biti otvorena, tolerantna, napredna europska zemlja u kojoj će se svaki njen građanin osjećati sigurno, a zakoni će za svih vrijediti jednako”, napisali su iz SDP-a na Twitteru.

Oglasila se i Nova Ljevica.

“Nova ljevica najoštrije osuđuje napad na eurozastupnicu Biljanu Borzan tijekom intervjua u Osijeku za N1. Do kada ćemo biti taoci nacionalizma i mržnje?”, upitali su iz Nove ljevice u tvitu objavljenom neposredno nakon intervjua.

Oglasila se i SDP-ova Mirela Ahmetović.

Vulgarni ispad je osudio i Mirando Mrsić.

Na Facebooku je napad osudio i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka Ivan Radić.

“Osijek je pristojan grad u kojemu je svatko slobodan politički se artikulirati, ali ne vrijeđanjem i omalovažavanjem drugih. Biljana Borzan danas je bila žrtva vulgarnog ispada dok je davala izjavu za N1 Hrvatska. To nije moj Osijek, to nije grad u kojemu sam rođen i u kojemu živim cijeli svoj život. Ista osoba koja je izvrijeđala zastupnicu Borzan istim se rječnikom u prijenosu uživo osvrnula i na moje stranačke kolege. Pristojnu i argumentiranu kritiku uvijek prihvaćam, sa svima sam spreman razgovarati i na raspolaganju sam svojim sugrađanima. Nova energija Osijeka treba biti pozitivna, nikako negativna; to je energija koja gradi, a ne ruši. I zato ovim putem pozivam sugrađane i kandidate na nadolazećim izborima da nam Osijek bude svima na prvome mjestu i da o budućnosti grada razgovaramo argumentirano i s međusobnim uvažavanjem”, napisao je Radić.

Osijek je pristojan grad u kojemu je svatko slobodan politički se artikulirati, ali ne vrijeđanjem i omalovažavanjem…

Posted by Ivan Radić on Tuesday, March 23, 2021

Reagirala je i bivša premijerka Jadranka Kosor. “Hoće li prostak biti priveden kao onaj građanin koji je pozdravljao transparentićem “ćaću”?”, napisala je.

Incident je komentirala i Vesna Pusić.

Napad je osudio i HDZ-ov europarlamentarac Karlo Ressler nazvavši ga vulgarnim vrijeđanjem.

Podsjetimo, Borzan je gostovala u programu N1 i komentirala kandidata SDP-a za osječkog gradonačelnika, kad je intervju naprasno prekinut vulgarnim ispadom muškarca koji se u isto vrijeme našao na osječkom trgu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare