Novo nasilje u školi u Zagrebu: Učenik s ukorom mlatio dječaka, petorica gledala

Crna kronika 23. svi 202413:41 0 komentara
Ilustracija/Pixabay

Novi težak incident dogodio se u još jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi, te ponovno otvorio pitanje rastućeg nasilja među mladima, kao i pitanje reakcije institucija na to.

Majka učenika ove škole podijelila je jučer na društvenim mrežama fotografiju svog sina koji ima vidljive ozljede na leđima. Opisala je kako ga je pretukao problematični dječak koji već ima ukor.

Jesu li institucije opet zakazale?

“Pošalješ dijete u odgojno-obrazovnu ustanovu s nultom tolerancijom na nasilje u svakom pogledu te riječi i misliš da je zaštićeno u toj ustanovi. Usađuješ mu ljubav i empatiju prema prijateljima i donekle pokušavaš shvatiti problematičnog dječaka iz disfunkcionalne obitelji koji se u šest dugih godina nije adaptirao na adekvatan način u razred”, navela je dodajući da je taj dječak već kažnjen ukorom, no to je, tvrdi, samo mrtvo slovo na papiru.

Na kraju je njezin sin premlaćen i to pred, kako je napisala, petoricom drugih dječaka. Samo mu je jedan učenik priskočio u pomoć.

“Dokad da roditelji šalju svoju djecu u druge razrede i druge škole, posjećuju psihologe – da bi zlostavljačima ostavili prostora za daljnja napredovanja u svojim naumima, u svojim razredima koje ne mijenjaju ni po sili zakona, a ni silama kumskih i rodbinskih zakona”, pita se ova mama.

Postavlja i pitanje školi: “Do kojeg stupnja Škola njeguje i odobrava nove Koste Kecmanoviće, prije no se dogodi Ribnikar u Zagrebu?” Aludirala je time na lanjski pokolj u školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

Ravnateljica: Ne toleriramo nasilje

Ravnateljica škole za N1 je potvrdila da su odmah nakon ovog događaja postupili prema protokolima.

“Obavijestili smo i sve nadležne institucije, a učeniku ćemo, sukladno Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera, izreći odgovarajuću pedagošku mjeru.

Naša škola mjesto je nulte tolerancije na nasilje, redovito radimo na preventivnim aktivnostima, uključeni smo u građanski odgoj i obrazovanje (ZAG) te za ovakvo ponašanje u našoj školi nema mjesta”, poručila je ravnateljica.

Upit smo poslali i PU zagrebačkoj te ćemo njihov odgovor objaviti čim ga dobijemo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!