Obersnel pozvao Plenkovića na kavu: Možemo i u Three Monkeys

Vijesti 23. velj 202110:52 > 12:37 0 komentara
Goran Kovacic/PIXSELL

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel u N1 Studiju uživo govorio je o napadima premijera Plenkovića na vlasnika kafića Three Monkeys iz Rijeke, koji je, rezigniran odlukama Vlade, objavio kako članovi HDZ-a nisu dobrodošli u njegov lokal.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel u otvorenom pismu premijeru Andreju Plenkoviću u ponedjeljak je napisao da pogrešna objava jednog ugostitelja na društvenim mrežama, koju je relevantna politika već osudila, “nije nešto za što se očekuje premijerova reakcija kakvu je pokazao danas”.

“Mogu pitati Plenkovića kako je očekivao da reagiram. Kada se pojava objavila napisao sam jasno priopćenje u kojem sm rekao da ne želim da se Riječani dijele po bilo kojoj, pa ni po stranačkoj osnovi, kao i da nema onih koji su negdje dobrodošli, i onih koji to nisu. Pozvao sam na smirivanje, jer smatram da se izjava dala u afektu zbog svega što se ugostiteljima događa”, kazao je Vojko Obersnel u N1 Studiju uživo.

PROČITAJTE JOŠ

Na Facebooku smo zadnjih godina mogli pročitati puno ozbiljnijih prijetnji ugrožavanja životom, a izostala je reakcija, naglasio je.

“U listopadu su Rijekom šetali crnokošuljaši, slavili smrt partizana koji su oslobodili Rijeku i prijetili umjetniku koji je postavio umjetničku instalaciju na neboder.  Zašto tada premijer nije reagirao, pozvao nekoga da ode u Rijeku i vidi što se to događa?

Mislim da, ako pogledamo što se događa u zadnjih dvije godine, vidimo koliko je uvreda izrečeno svima koji ne misle onako kako misli premijer i HDZ. Oni još tvrde da su jedina državotvorna stranka u zemlji. Neka razmisle o svom ponašanju, pa će i reakcija na njihovo ponašanje biti blaža”, rekao je Obersnel i dodao da sve što kaže ne umanjuje neumjerenost izjave vlasnika kafića, koju je odmah osudio.

Plenković na radikalizaciju ne reagira dok se ne tiče HDZ-a

“Ne znam je li tome uzrok koalicija s SDSS-om, no radikalizacija u Hrvatskoj postoji. Ono ispred zgrade Vlade je bila kulminacija. Mnogi od nas su godinama upozoravali na radikalizaciju i popuštanje onima koji propagiraju profašističke ideje, nasilje – a Vlada je ostala gluha. Nitko to ne opravdava niti želi da se tako događa”, rekao je Obersnel.

“Plenkovića sam doživljavao kao umjerenog proeuropski orijentiranog političara, za kojeg sam mislio da može promijeniti lice HDZ-a. No njegovi istupi vezano za riječki kafić i generaliziranje Rijeke me polako razuvjeravaju od takve njegove slike i žao mi je zbog toga. Ne postoji jednako mjerilo za sva radikalna ponašanja, kojih u Hrvatskoj ne nedostaje.

U Rijeci je izostala reakcija na prijetnje u listopadu, a ministar Tomo Medved i Branko Bačić su osuđivali postavljanje instalacije crvene zvijezde”, rekao je Obersnel.

Premijer uvijek ima otvoren poziv da dođe u Rijeku

Premijer uvijek ima otvoren poziv da dođe u Rijeku i nema događanja u Rijeci koje je većeg značaja, a da ga nismo pozvali – a to odazove li se on drugi je dio priče, dodao je Vojko Obersnel.

PROČITAJTE JOŠ

“Pozivam ga da dođe da popijemo kavu, otvore li se kafići. Možemo otići u bilo koji kafić pa i u Three Monkeys, ili negdje drugdje. Nemam problem s tim”, rekao je Obersnel.

Na opasku premijera kako je Rijeka dobro financirana, Obersnel kaže da je u pitanju državni novac koji dolazi iz poreza.

“Zadaća Vlade je da vodi brigu o razvoju Hrvatske. Novac kojim raspolaže Vlada prikuplja se od različitih vrsta poreza u cijeloj zemlji i normalno je da se ulaže u cijeloj zemlji. PGŽ je jedina uz Istarsku županiju koja više daje nego što prima.

Dio novca kojim se raspolaže je novac iz EU-a, a mi imamo dovoljno dobrih i spremnih projekata i ne vidim ništa čudno da se ulaže u Primorsko-goransku županiju”, rekao je Obersnel.

HDZ još nema kandidata za gradonačelnika Rijeke, Plenkovića je Oleg Butković odbio za tu poziciju.

“Možda je to razlog frustracije premijera Primorsko-goranskom županijom, pa se umjesto toga bavi spinanjem. Predlažem mu da posluša pjesmu TBF-a ‘Spin doktor’. Najviše mi se sviđa onaj stih ‘Kolko oćeš da te vole'”, zaključio je Vojko Obersnel.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!