“Oni kojima je u interesu budućnost SDP-a neće otvarati temu izbacivanja”

Vijesti 04. ruj 202110:13 > 13:27 0 komentara
N1

Gradonačelnik Kastva i član predsjedništva SDP-a, Matej Mostarac, gostovao je u Novom danu te je govorio o stanju u toj stranci.

Za početak je rekao da na sjednci predsjedništva u petak nije bilo govora o izbacivanju ljudi iz stranke,

“Teme su bile upravo odluke koje prethode unutarstranačkim izborima i koje se vežu na današnju koordinaciju i nastavljaju se na odluke koje smo donijeli na prošlom predsjedništvu. Upravo taj skup danas, na koji smo pozvali načelnike, gradonačelnike i saborske zastupnike, ćemo iskoristiti za postzanje tih glavnih ciljeva koje smo si zacrtali.

Prvi da prenesemo postojeća iskustva na nove gradonačelnika, da skupa identificiramo probleme i izazove kojima se moramo baviti i da sa saborskih zastupnicima zajedno kreiramo te politike. Ono što je klučno i jasno je da kada imate toliko gradonačelnika i načelnika da se fokus stavlja na lokalnu samoupravu i kasnije ćemo iz nje rješavati sve probleme koje imamo i u zdravstu i pandemiji i zapošljavanju”, rekao je.

Istaknuo je i kako oni, kojima je “u interesu budućnost SDP-a, tko želi raditi za zajednicu” danas neće otvarati teme izbacivanja iz stranke nego će “razgovarati o temama koje smo postavili i kojima ćemo pomagati jedni drugima i činiti društvo boljim”.

“Onaj tko otvori tu temu sigurno to nije u interesu”, veli.

Ipak, ako netko i pokrene temu izbacivanja, kaže, ima pravo govoriti: “Mislim da je stajalište stranke jasno i mislim da želimo gledati stranku i dalje raditi za zajednicu, a maknuti se od osobnih interesa”.

Ističe i kako svatko ima pravo na izbor i na svoje mišljenje ili se može prilagoditi većini.

Naposljetku je govorio i o pitanju smanjenja broja županija i opina, kaže kako je pandemija pokazala koliko su zapravo nepotrebne.

“Vidjeli smo da ima puno više jedinica samouprave nego benzinskih crpki. Evo na Braču smo imali primjer da županija nije imala snagu da osigura osnovnu zdravstvenu uslugu. Bitno nam je da otovrimo temu, sljedeće tri godine nema izbora, ali nama je želja otvoriti ovu temu i da se o njoj razgovara u Saboru”, zaključuje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!